Odp: GoPro
nie kup przypadkiem tego [url]http://allegro.pl/wysiegnik-monopod-z-przegubem-gopro-sjcam-gp55-i4880506852.html[/url] kamera pada na dol
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » GoPro
Strony Poprzednia 1 … 75 76 77 78 79 … 85 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie kup przypadkiem tego [url]http://allegro.pl/wysiegnik-monopod-z-przegubem-gopro-sjcam-gp55-i4880506852.html[/url] kamera pada na dol
Jakby ktoś był zainteresowany > [url]http://olx.pl/oferta/gopro-hero-2014-entry-level-karta-pamieci-na-prezent-CID99-ID8hXBn.html[/url]
Cena dla forum 550 i wysyłka gratis :)
wg mnie takie parametry kamerki w zupełności wystarczają. Sam mam 3kę i nagrywam w 720p czasem 30 czasem 60fps.
Także polecam ;-)
ile czasu wam się ładuje entry level do pełna przez kompa? aha i czy moge podłączyć do ładowarki usb z gniazdka?
Na kompie z usb idzie 500mA więc się wszystko długo ładuje, można użyć takiej od smartphona, co ma 1A, ja tak robie.
kurde mam problem, podlaczam przez usb gopro i mi go widzi jako aparaty i skanery, i widac tylko zdjecia a filmy sa w pliku html "get started go pro" czy jakoś tak, nie wiem o co kaman, na lapku norlanie z vista wczytuje jako nośnik danych a na xp jako aparat, zna ktoś rozwiązanie?
ile czasu wam się ładuje entry level do pełna przez kompa? aha i czy moge podłączyć do ładowarki usb z gniazdka?
usb 3.0 ma 900mA
kurde mam problem, podlaczam przez usb gopro i mi go widzi jako aparaty i skanery, i widac tylko zdjecia a filmy sa w pliku html "get started go pro" czy jakoś tak, nie wiem o co kaman, na lapku norlanie z vista wczytuje jako nośnik danych a na xp jako aparat, zna ktoś rozwiązanie?
siemano,
wyłącz kamerę całkowicie, podłącz do usb w kompie i działaj. A najlepiej to sobie ogarnij czytnik kart i przekładaj kartę z gopro do czytnika bo takie ciągłe podłączanie i odłączanie od komputera jest jak 1 cykl ładowania baterii więc dużo szybciej ją ubijesz, no chyba że masz w ch*j monet albo bogatych starych to rób jak chcesz :D
A najlepiej to sobie ogarnij czytnik kart i przekładaj kartę z gopro do czytnika
I duuuuużo szybciej przegrywają się filmy.
Któreś gopro ma USB 3.0?
Ja mam właśnie w płycie 2x 2.0 i jedno USB 3.0 i zdecydowanie szybciej filmy zrzucają się na kompa przez 3.0 i przez czytnik i przez kamerkę.. także chyba GoPro musi obsługiwać 3.0..
Pozdro
kupuje czytnik, widocznie moj komp już ledwo daje rade, szkoda moich nerwów, a gopro ładuje na ładowarke ze smartfona z gniazdka i szybko ładuje, wyłączenie kamerki nie pomaga bo po podłączeniu do usb sama się włącza. Monety się zgadzają ale chce żeby mi posłużyła ta kamerka trochę :D pozdro i dzięki za rady.
Jaką masz kamerę? Jak nie możesz w ogóle zgrać w żaden sposób to włóż chociaż kartę z gopro do telefonu i sobie zgraj do czasu aż kupisz czytnik.
edit:
dobra doczytałem wyżej, że masz entry - miałem też ją przez chwilę i teraz mam 4 silvera i miałem ten sam problem w entry i to samo jest w 4 silver i ten sam patent działał tu i tu.
Ps. pożyczyłem od kumpla jakiegoś chyba kingstona(pewnie podróba) czytnik to k***a przesyłało mi 900-950 kb/s(śmiech na sali totalny) i dla zwały zamówiłem za 0.51$ z aliexpress(polecam w h*j :D) czytnik najtańszy chyba jaki był i przyszedł po 9 dniach roboczych i mam na nim transfer w granicach 17.5-18 mb/s :D co w zupełności mi już wystarcza :)
ale wg. mnie powinno pójść tak jak Ci mówiłem bo też to rozkminiałem jakiś czas temu i jak chcesz zgrywać materiał przez kamerę to musisz ją całkowicie wyłączyć i dopiero wtedy podłączyć kabel USB do kamery i już masz normalnie widoczne GOPRO jakby to był zwykł pendrive czy tam dysk przenośny.
tak narazie robie że przez telefon zrzucam sobie, próbowałem jż na wyłączonym i włączonym gopro i zawsze to samo czyta mi jako aparat a nie jako nośnik danych, jak podłącze do laptopa z vistą to odrazu widiz wszystko czy włączone czy wyłączone bez różnicy. trudno czytnik kupie i po sprawie.
Ja ładuje przez 3.0 i dość szybko sie ładuje do 'pełna'. Z tym podlaczaniem i odlaczaniem co chwile przez USB lekkie oświecenie :D
no to gopro wytrzymało tylko pare dni... skończyłem nagrywać, normalnie wyłączyłem i o 15minutach około już zero oznak życia, podłączenie pod usb też nie widzi i nie ładuje... idzie jakoś zresetować entry level ?
up
udało się intuicyjnie przytrzymałem przycisk włączenia z 20sekund i się odmuliła, problem z otwieraniem filmów na xp też rozwiązany chyba, przestawiłem zapis z ntsc na PAL i normalnie zapisuje mi pliki i otwiera na xp, tyle że kosztem 10fpsów...
Strony Poprzednia 1 … 75 76 77 78 79 … 85 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » GoPro
Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 66 zapytań