Temat: Klamka do tylniego zacisku
Witam jak w temacie potrzebuje zrobic tylni zacisk na klamke mam ori zacisk z tyłu. Od czego podejdzie klamka ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Klamka do tylniego zacisku
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam jak w temacie potrzebuje zrobic tylni zacisk na klamke mam ori zacisk z tyłu. Od czego podejdzie klamka ?
Rowerowy :D nie na klamkę a pompę takie uklady sie robi. Rozumiem ze chcesz miec hb (hand brake) tak? Sa dwie opcje ale w obu przypadkach i tak musisz miec pompę sprzegla albo hamulca odwrocona zamontowana na kierownicy. Od niej lecisz przewodem do:
1. Trojnika do pompy hamulca noznego i dalej juz nic nie robisz musisz tylko ogarnac sobie taki trojnik
2. Robisz sobie adapter na dodatkowy zacisk na tarcze z tylu i ciągniesz tym przewodem do zacisku
Zaleta pierwszej opcji jest to ze wymaga najmniej roboty ale pewnie odpowietrzenie tego układu to kosmos co do działania niech sie wypowiedzą użytkownicy
Zaleta drugiego układu jest łatwość odpowietrzenia i bardzo dobre dzialanie ale trzeba dorobić sobie mocowanie zaciski tylnego.
Ps. Mam pompę brembo sprzeglowa na plyn hamulcowy jak chcesz sie w to bawić.
Dziekuje preferuje opcje Nr 1 :D I Pompe z klamkom od Ciebie :D hahaha Nie chce mi sie rzezbic drugiego zacisku i adaptera bo bedzie za bardzo nasrane na wahaczu
żeby lepiej czuć tylny hebel to nawet 3 zaciski powinieneś mieć na tylnej tarczy :)
trójnik to shit na dłuższą mete.
Zaczełem juz kombinować, wstepnie rozrysowalem itd lecz nie wiem do jakiego zacisku mam robic adapter ? Kabat wiesz moze od czego jest ten zacisk co na fotce powyzej ?
To jak w koncu robisz ten hb? Na dwa zaciski z tylu? Wszystko zalezy tez od tego ile masz miejsca od tarczy do szprych. Niewiem czy by radialny na 108mm sie zmiescil ze wzgledu na mala tarcze. Mysle ze dwa tloczki by juz wystarczyly ale jak chcesz to moge ci opchnac brembo od Lc4 4tloki :D
Wrzucisz foto jak to wyglada ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Klamka do tylniego zacisku
Wygenerowano w 0.042 sekund, wykonano 60 zapytań