1

Temat: Pierwsze supermoto.

czesc witam wszystich. wiem ze temat odgrzewany kotlet ale ile ludzi tyle opinii na temat wyboru pierwszego moto.
zaczne od poczatku. mam 21lat prawo jazdy kat a2 i nie liczac kilkuset km przejechanych na skuterze i 20godzin na prawku zerowe doswiadczenie w jezdzie motorem. szukam moto ktorym mialbym jezdzic w sezonie na co dzien po 20-40km(czasem wiecej czasem mniej). zdaje sobie sprawe, ze najlepiej byloby kupic jakis moto 125 opanowac go dobrze a pozniej przezucic sie na cos wiekszego. niestety, budzet na to nie pozwoli i dlatego pisze do Was w sprawie pomocy przy wyborze czegos optymalnego na czym sie nie zabije ale zeby po sezonie mocy nie braklo bo tak jak psialem z kupnem kolejnego moto moze byc problem.
zastanawialem sie nad honda crf250m model wyszedl w 2013 czyli jest to praktycznie nowy model. cena w granicach 15tys. problem w tym, ze ciezko o jaka kolwiek opnie uzytkownika. duzo osob pisze o drz400 ale nie wiem czy mnie nie ''przerosnie'' jazda tym moto.
budzet do 15,000.
pozdrawiam.

2 Ostatnio edytowany przez BolekZKO (2014-11-30 18:35:01)

Odp: Pierwsze supermoto.

DRZ jak najbardziej polecam jako pierwsze moto . Dużo osób zaczynało właśnie od tego modelu.  Sprzet bardzo latwy i przyjazny w serwisowaniu .

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

3

wr 250 ewentualnie, ale drz rowniez smialo

525 EXC

4

przy takich wymaganiach brałbym drz e/y do tego koła sm i wsio
chyba nic więcej nie potrzeba do bezstresowego latania

seta 2T
www.facebook.com/ManetaTeam

5

wypowie sie ktos kto zaczynal od drz400? mam na mysli swiezaka jak ja nie kogos kto smigal od dziecka na komarkach mztach etc.

6

zaczynałem od drz400sm
był to drugi motocykl po ybr250 ze szkoły jazdy i był idealny

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7 Ostatnio edytowany przez postaremu (2014-12-06 16:47:41)

spoko dzieki. po jakim czasie zaczales odczuwac brak mocy? i jak u Ciebie ze wzrostem i waga? ; ) osobiscie mam 192 cm i 92kg.

8

po 2 latach
po zmianie wydechu na MRD i gaźnika na FCR sprzęt już znowu zadowalał mocą
170cm i 56kg

przy twoim wzroście i wadze zawiecha od razu do tuningu bo będziesz szurał oponą o tłumik

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

9

To ja chyba jestem jakiś inny bo mi moc drz Y wystarcza nadal

Sherco st300  Cabestany Replica

10

jaras111x napisał/a:

To ja chyba jestem jakiś inny bo mi moc drz Y wystarcza nadal

a widzisz Y
a nie S czy SM

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

11

hacker33 napisał/a:

po 2 latach
po zmianie wydechu na MRD i gaźnika na FCR sprzęt już znowu zadowalał mocą

Hey, możesz mi napisać skąd wziąłeś MRD do Suzuki? Ebay czy z PL ? Rozumiem, że Yoshi = cena, MRD taniej wychodzi ?
-dziękować

Hardcore - it's more than music...

12

z usa od producenta

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

13

Ja po dwóch latach na E dalej twierdzę, że mocy jest wystarczająco dużo i raczej jej nie zabraknie.
faktem jest, że zawias trochę nie wyrabia i przy prawie 100kg trzeba się nim zająć.

Poza tym to super sprzęt

seta 2T
www.facebook.com/ManetaTeam

14

Jak miałem drz sm i siadał na niej ktoś o wadze 100kg to tył siadał na maksa.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

15

hacker napisz na swoim przykladzie jak czesto zmieniasz olej, regulujesz zawory ogolnie jak mozesz napisz wiecej o cenach eksploatacji drz-tki. ; ) a no i ile km w sezonie pokonujesz.