1

Temat: KTM 990 2008 Problem z odpalaniem

Witam,
Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem kata, a raczej bylem szczęśliwy...

Od kilku tyg uborykam sie z problemem odpalania, wymieniłem baterie 3x, ok pierwsze była oryginalna miala prawo, druga jakaś wadliwa oddałem ja i zamieniłem na varte (YTZ14S-BS), mam ja 2 tyg niby wszystko ok ale za każdym razem przy odpalaniu ukazywała się ta czerwona ikonka akumulatora informująca nas o niskim "V" w baterii (chyba poniżej 12V z tego co pamiętam) ale odpalał bez większych problemów, dziś rano próbowałem go odpalić i pokręcił rozrusznikiem z 2 razy i to by było na tyle ?

Dodam ze dzień wcześniej czyli wczoraj o 17 odpalił mi normalnie i specjalnie "dopier..." mu na autostradzie.

Jak naładuje baterie to wszystko ok odpala na dotyk, sprawdziłem miernikiem czy ładuje i przy "przygazywaniu" wchodzi na 14V z tego co pamiętam a wiec wydaje se wszytsko ok ?.

A to filmik (na starej baterii, Enduroline YTZ14S straszna padaka):
[url]https://www.youtube.com/watch?v=QInYk1iYAlY[/url]

Jak widać zapala się kontrolka F1 sygnalizująca problem z wtryskami, ale gdy bateria jest naladowana tej ikonki nie mam

KTM 450 SX-F 2010 - supermoto

2

Odp: KTM 990 2008 Problem z odpalaniem

Może nie kontaktuje coś przy rozruszniku?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

3

dwie sugestie:
1. nie masz ładowania w trakcie jazdy (mało prawdopodobne ale mozliwe np w Kingquadach zanim prąd dotrze do akumulatora po drodze jest pierdyliard odbiorników jak jeden z nich robi zwarcie ładowanie "znika"

2. "coś" zwiera ci baterie na wyłaczonym moto i ją rozładowywuje. Po jeździe zmierz napiecie na aku. odepnij klemy następnego dnia podłącz i zobacz co pokazuje. nastego dnia nie odpinaj klem i zobacz. jak będzie rozładowany znaczy ze coś jest  nie tak w instalacji.

Tyle z doświadczeń z DRZ

to pisałem ja: Reklamacje Reklamacji.
płomień tańczący na kurhanach wrogów.

4

Hmm calkiem mozliwe ze opcja nr 1, podczas jazdy gdy byl temp oleju byla juz na maxa zgasilem i probowalem ponownie odpalic juz wtedy sie meczyl a powinno byc odwrotnie ? motor cieply to latwo pali..

KTM 450 SX-F 2010 - supermoto

5

Kolego miałem podobny problem w swoim SMCr, czyli wyglądało to na brak ładowania. Pojechałem do serwisu, podpięli pod komputer, usunęli jakiś błąd i od tamtego czasu wszystko działa.

Dlatego też w pierwszej kolejności proponuje komputer tym bardziej jeżeli chodzi o elektronikę.