1

Temat: Wszystkie godne uwagi modele supermoto w jednym miejcu

Cześć

wiem, że temat pewnie wałkowany wiele razy, jednak ja chciałbym uzyskać małe podsumowanie wszystkich modeli Supermoto.
Otóż zabieram się za zakup takiego sprzętu na wiosnę i chciałbym przeznaczyć 8 tysięcy na godny egzemplarz. Chciałbym oczywiście coś od minimum 2000 r. Proszę o podanie wszystkich możliwych modeli, które zmieszczą się w kategorii A2 (ponieważ nie stać mnie będzie już na blokowanie) i fajnie jakby ktoś od razu podał przy każdym modelu jaką ma moc. Proszę Was o to tylko dlatego, że na tę chwilę ciężko o DR-Z na portalach aukcyjnych, więc chcę się rozejrzeć za równie dobrymi sprzętami. I to tyle, nie chcę aby ktoś się rozpisywał, ze mam sobie odpuścić itp, bo wiem co robię. Mam do wyboru albo motocykl "N" typu Hornet, Bandit, jednak chciałbym coś z niezależnym zawieszeniem.

Dzięki wielkie, Pozdro!

2 Ostatnio edytowany przez n-man (2014-12-02 12:39:17)

Odp: Wszystkie godne uwagi modele supermoto w jednym miejcu

[url]http://olx.pl/oferta/husqvarna-sm610s-kat-a2-CID5-ID6Yoyb.html#c3549cfd1f[/url] znajomy sprzedaje okolice 55koni teoretycznie, kategoria a2

Husqa smr 570

3

Fajnie by było, jakbyś nie zlecał innym roboty, tylko ruszył d...,  znalazł sam i pochwalił się wynikami.
Chociażby na forum masz ileś takich tematów.

Pozdrawiam,
Piotrek

4

Oj coś czuje, że þojdzie bez wazeliny.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

Dobra, to najlepiej zamknijcie forum skoro wszystko już zostało rozpracowane, wyjaśnione itp... A ja widzę głównie sprzeczki co lepsze.

6

Bez urazy GENAS, ale ani się nie przywitałeś jako nowa osoba na forum, tylko od razu z grubej rury "zleciłeś" forumowiczom zawężenie zakresu Twoich poszukiwań. Owszem jest to wykonalne, ale masz kilka podstawowych danych - szukasz motocykla na kategorię A2 oraz swój budżet. Teraz należy otworzyć jakieś kompendium wiedzy specyfikacji motocykli, posprawdzać, który z nich spełnia twoje wymagania odnośnie kategorii, typu motocykla i wszelkich innych "chcę/wolę/podoba się". Następnie przejść do portali aukcyjnych i posprawdzać jaki rocznik w jakiej cenie obecnie można dostać (bierz pod uwagę że, jak napisałeś, nie masz kasy na blokadę moto, więc zakładam że i na naprawę nie masz, zatem szukaj w stanie idealnym, bo remont to nie kwestia rzędu 100zł).

Nikt za Ciebie nie zrobi tej roboty bo to są naprawdę godziny klikania szukania, porównywania... A tak na prawdę to Ty właśnie wiesz czego chcesz i co Tobie się podoba...

Ducati 748s

7

Prawie wszystkie supermoto pasują do twojego opisu.
DRZ może pasować na A2 i może nie pasować zależy co ma w papierach. Nawet KTM 690 może być na a2 jak będzie miał zaniżoną moc w papierach.
Nikt nie będzie wymieniał wszystkich motocykli supermoto świata zwłaszcza, że 60-70% to motocykle przerobione przez użytkowników.
Cena pojęcie względne.
O moc się nie pytaj bo nie o to tu chodzi. Producenci raz zawyżają raz zaniżają a dla wyczynów nie podają wcale.

Wszystko było.
Twoje pytanie powtarza się na forum raz dziennie.
Poczytaj a potem pytaj. Forum nie na tym polega aby uczyć innych czytania.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

8

Dziękuję za odpowiedzi. Nie każę nikomu szukać dla mnie motocykla, tylko chciałem aby osoby, które przez to przechodziły, mogły podzielić się swoimi typami, których poszukiwali u nas w kraju. Nie chcę propozycji modeli, których w ogóle u nas nie ma. Wiem, że fajne są np. Husabergi czy też Husqvarny ale nie wiem jakiego modelu szukać. Budżet można przesunąć do 10 tysięcy, jeśli mam znaleźć to, czego szukam :) Chodzi mi tylko o najpopularniejsze modele znane i w miarę dostępne w kraju, nie potrzeba podawać 15 egzotycznych modeli.

Jedno oddzielne pytanko, czy silnik w tej Apce ([url]http://otomoto.pl/aprilia-sx-125-sm-supermoto-M4153759.html[/url]) jest tak wyżyłowany jak w wyczynowych crossach, czy jednak jest bardziej wytrzymały skoro jest to wersja SM ?

Pozdrawiam

9

bardziej wytrzymały. Strzelam, że tłok raz na 10/15tys. km

10

No jeżeli ma 30 KM i tłok tyle zniesie to jestem pod wrażeniem.

11

Ja bym poleciał klasykiem i szukał DRZ 400 :D

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

12

rotax aprilki 10k na tloku zrobi pod warunkiem ze tlok oryginal. A moto..   na a2 znajdziesz praktycznie kazdy, musisz odpowiedziec sobie na pytanie ile bediesz robil km w sezonie, do czego potrzebujesz moto i czy masz siano na serwis (wyczyn czy tez nie) do tego jakie masz doswiadczenie z moto- czym wczesniej jezdziles?   po tych pytaniach zawiezisz poszukiwania zapewnie do cywilizowanego sumo a nie wyczyna, " egzotyki" odpuscisz ze wzgledu na słaby dostep czesci i zostanie do wyboru klasycznie  drz/lc4

525 EXC

13

Proponuje wpisać w portalach aukcyjnych A2 - w ten sposób rozwiążesz sprawę od ręki, podpiszę się pod słowami Bolka szukaj DRZ ty

BolekZKO napisał/a:

Ja bym poleciał klasykiem i szukał DRZ 400 :D

zamykam bo już wszystko jasne ;-)

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ