1

Temat: Rynek na skutery 125

Witam,  postanowiłem zadać to pytanie tutaj, może ktoś w tym siedzi, coś wie.  Tata ma okazję kupić kilka skuterów (dokładnie suzuki Burgman 125 z 2008 -2010 r) w fajnym stanie z niedużym przebiegiem za rozsądną kasę.  Zysk patrząc na ceny z allegro był by dobry, pytanie jednak czy jest zbyt jeszcze na takie skuterki na kategorie B?  Pakować się w to?

evolution09x, dnia 27 Maj 2013 - 17:20, napisał:
Nie wiem nawet co to tłok.

Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)

2

Odp: Rynek na skutery 125

Jeszcze nie ma, ale od przyszłego sezonu będzie raczej spory.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

3

Po czym to wnioskujesz,  że tak spytam?

Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)

4

juraas napisał/a:

Po czym to wnioskujesz,  że tak spytam?

Popieram Majstra, ustawa weszła w życie w połowie wakacji, wiadomo - wszyscy kasę wywalili na wakacje, więc moto kupią na wiosnę. Poza tym przykład - mój kumpel - wieczny sknera, oznajmił mi, że nie zamierza wydawać 1k na kat. A, bo moto będzie mu służyło tylko do weekendowego pyrkania po wiosze (słowo terror jest mu obce), więc skuter 125 i kat.B w zupełności mu wystarczą.
Co do zakupu przez Twojego Tatę - kto nie ryzykuje, ten nie je, prawda?

EXC 525 in progress

5

Najwyżej będziesz miał na każdy dzień tygodnia inny skuter do jeżdżenia :D

Ja sądze, że warto, jeśli rzeczywiście są w dobrym stanie i w dobrej cenie.

Będzie 690 niebawem

6

Sąsiad kupi, to drugi zna przeciwka zazdrośnik też będzie chciał i interes zacznie się kręcić :)
Pięćdziesiątkami wstydzili się jeździć, ale wygodna 125-tka to już co innego.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

7

Jeszcze ostatnio wszystkie 125tki ze sklepów były wykupione , a najbliższe dostawy miały być za miesiąć / 2 , więc popyt w 2015 będzie spory moim zdaniem.

8

popyt popyt popyt
Nie jesteście pierwsi którzy na to wpadli.
Teraz wszystkie sklepy i komisy się zatowarują w skutery.
Będą też w biedronce, lidlu i netto.
Kto handluje ten wie co to znaczy przysłowiowe BUM. BUM jest super jak masz monopol.
Wszyscy to sprzedają, nawet aptekarze, ceny są zaniżone do minimum a klient mając spory wybór dyktuje warunki:)
"Panie sąsiad obok ma 500zł taniej, jak dasz 1000zł taniej i 3 litry oliwy to kupuję" :)
"W Biedronce dają zdrapkę do skutera, a Pan co daje"

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

9

W wakacje wymiotło ze sklepów większość 125-ek.
Na wiosnę pojawią się na rynku używanych bo okazuje się, że wieje, chłodno, deszcz na łeb pada.
Ale burgmana 125 w dobrej cenie to bym brał na Twoim miejscu.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

10

Facet nie ma kasy, żeby wypłacić ojcu za robotę i zaproponował taki interes,  lepsze to niż nic..  Chyba mnie przekonaliscie, dzięki ;)

11

Bierz jak kasa dobra. Zbyt jest tym bardziej ze spalanie na poziomie 50 a komfort w przypadku Burgmana większy. Sam wlasnie kupilem Majesty150(italjet) na dojazdy do pracy(cena byla dobra w stosunku do 125)

Sherco st300  Cabestany Replica