16

Odp: exc 125

Remont silnika to jedno, a cała reszta to drugie. Dolicz sobie wszystkie płyny: olej do mieszanki, smar do łańcucha, olej do filtra, olej do skrzyni, opony ( jeśli chcesz zostać na brudasach ), bo one schodzą dosyć szybko, napęd, serwis zawieszenia i wszystkie inne pierdoły, które wychodzą niespodziewanie. Nie jest to sprzęt, do codziennej jazdy turystycznej. Jak dobrze dbasz, to na pewno moto to doceni :)

Kawasaki KX250F

17

O tym wszystkim to ja wiem tylko czy może mi ktoś podac konkretne sumy 0,5 tyś 1 tys czy 2 tyś czy więcej. Ile wam wychodzi średnio. Nie licząc paliwa i oleju do mieszanki.

18

Wszystko zależy od tego ile się lata i ile ma się szczęścia ;)

KXF 250 '14

19

Dokładnie tak jak Hustler napisał. Na własnym przykładzie mogę Ci powiedzieć, że w tym sezonie wpakowałem połowę wartości motocykla, ile za niego zapłaciłem. Znaczną część pochłonął remont silnika, a reszta poszła na rzeczy, które w tzw. między czasie po prostu wyniknęły i nic na to nie można poradzić.

Kawasaki KX250F

20

Zawsze musisz liczyć się z tym że w sezonie wydasz powyżej 2 tysi, pod warunkiem że kupiłeś sprzęt z dobrego źródła, bo jak nie wydasz tych pieniędzy to zemści się to w następnym sezonie, mówię tu o eksploatacji na torze i wypadach enduro,

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

21

Sam koszt oleju i filtrow na sezon to juz lekka reka moze sie zrobic 1000pln, opony za tysiaka tez pojda tak wiec juz sa 2000zl a jeszcze nic w sumie nie tknelismy konkretnego

22

No bez przesady do jazdy amatorskiej czasami jakiś tor nie będe kupował opon za tyś zł. To nie będzie moje pierwsze moto. Mam teraz dt 125. Jazda na DT w porównaniu z exc to praktyczne jeździsz za darmo.

23 Ostatnio edytowany przez qba753i (2014-10-22 19:06:26)

Jeszcze zadam jedno pytanie. Co polecacie co nie wymaga bardzo częstego serwisu enduro? Dt ogarniam spokojnie. Motor ma być mocny lecz bez przesady.

24

drezyne :D

MV Agusta F4 S 1+1 evo03 <- sprzedam/zamienię
Beta M4 3.5 <- sprzedam/zamienię
Honda CRF250R 2013 <- też xd

25

To znaczy bez przesady, jeśli planujesz jedynie pyrkać po lesie, to tragedii nie będzie aż takiej. Wszystko wyżej wymieniowe dotyczy trochę poważniejszej jazdy. Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że i tak eksploatacja będzie sporo wyższa niż w dt.

Kawasaki KX250F

26

Spalanie też pewnie nie będzie ani trochę podobne do tego z DT ;] oczywiście na minus dla portfela.

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

27 Ostatnio edytowany przez punk891 (2014-10-22 21:10:51)

No spalanie w granicach 8-10l w zależności od jazdy, przeważnie bliżej tej wyższej granicy :)

Kawasaki KX250F

28

Ok dzi3ki Panowie ;) mozna zamknac

29

No to i tak nie ma tragedii ze spalaniem, DT ze sportowym wydechem i większymi dyszami, wciąga 7 po asfalcie, bez zamulania ;]

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"