1

Temat: Vectra - wypowiedzenie umowy

hej.

W kwietniu vectra zmieniła sobie coś w regulaminie - ja w sumie do tej pory nie dostałem żadnej informacji i podobno można zerwać umowę bez ponoszenia dodatkowych kosztów.

Podobno wysłali do wszystkich drogą pocztową lub emailem.

emaila nie dostałem i żadnego poleconego też nie.

Czy mogą sobie wysłać takie gówno zwykłym listem, który może zaginąć i napisać w nim, że jeżeli się nie ustosunkuję do zmiany w regulaminie, to znaczy że go akceptuję ?

Teraz każą mi czekać i używać tego gówna do marca, bo okres "promocyjny" wydłużył się automatycznie o 6 miesięcy...

a zmiana, na którą chcę się powołać to to, że w umowie, którą podpisywałem jest napisany wyraźnie okres wypowiedzenia 1 miesiąc, a w nowym regulaminie jest 2 miesięczny okres wypowiedzenia.

Oczywiście nic nie podpisywałem...

Co o tym myślicie ?

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

2

Odp: Vectra - wypowiedzenie umowy

Z praktyki z Vectrą powiem, że niestety jest tak jak napisałeś, czyli-wysłali info o zmianie regulaminu, nie zrezygnowałeś, to znaczy akceptujesz regulamin, który jest zgoła inny niż podpisywałeś jak zawierałeś umowę. Wiem, bo rozwiązywałem umowę i przechodziłem ścieżkę walki z Vectrą.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

3

możesz żądać od nich potwierdzenia, że odebrałeś tą umowę
bez tego jest ona teoretycznie nie ważna

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

4

Jutro poproszę o potwierdzenie nadania dokumentów, bo to co oni robią to jakaś kpina jest...

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

5

Ja bym radził jeszcze przeczytać starą umowę. Na przykład mój kolega miał taki mały kruczek, że zgadza się automatycznie na każdą zmianę umowy podczas jej trwania.

6

WiTuF4 napisał/a:

Ja bym radził jeszcze przeczytać starą umowę. Na przykład mój kolega miał taki mały kruczek, że zgadza się automatycznie na każdą zmianę umowy podczas jej trwania.

To, że jakiś zapis jest nie oznacza, że jest on zgodny z prawem

Najlepsze MOTO to SUPERMOTO

7

W Kwietniu zmienili zapisy ale wysyłają po kolei wszystkim użytkownikom, ja dostałem z dwa tygodnie temu zapis o zmianie. Dopóki nie dostaniesz informacji o zmianie regulaminu to nie możesz ani wypowiedzieć (tzn pod pretekstem zmiany regulaminu, bo wypowiedzieć to możesz zawsze..), ani nie obowiązuje Cię nowy regulamin.
Zapis o 2 miesięcznym wypowiedzeniu był w zmianach regulaminowych chyba w zeszłym roku, czy półtora roku temu, też się zdziwiłem, ale rzeczywiście jak poszukałem to znalazłem, że przysłali mi taką zmianę jakiś czas temu, tylko oczywiście jej nie przeczytałem bo i po co.
Ewentualnie mogłeś klepnąć w necie na eboku, że akceptujesz zmiany przez otrzymane drogą mailową, wtedy poszukaj w spamie, może dostałeś :)

wzium?

8

Ja właśnie rezygnuję z ich usług, zagmatwane to wszystko.