1

Temat: Kombinezon & buty.

Proszę o pomoc w rozwianiu wątpliwości:

FLM SM-2  vs.   MVD SMX Jacket+spodnie

SIDI CROSSFIRE I/II SRS/SUPERMOTO  vs.    FOX INSTINCT

Co do butów to zależy mi na łatwo wymiennej podeszwie (w przypadku FOXów jedyne info jakie znalazłem to adres pod który można odesłać buciory żeby ktoś dokonał sole replacement w Californi :P). Jak w przypadku SIDI z wodoszczelnością? Czy FOXy są tak skonstruowane że można je w razie potrzeby rozkręcić i wymienić zniszczony element czy trzeba zbierać na nowe?

Jeżeli chodzi o kombinezony to plus dla MVD że ma wbudowany ochraniacz pleców i pas nerkowy, do FLM trzeba takowe dokupić x.x

Na dzień dzisiejszy sprzęt ma służyć do "cywilnej" jazdy, kto wie co będzie za dwa lata?

Pozdrawiam!

2

Odp: Kombinezon & buty.

Wymiana podeszwy w Foxach to koszt ok 200 zł. Każdy sklep który współpracuje z Foxem Ci to ogarnie. Praktycznie wszystkie elementy buta są wymienne a z dostepnoscia nie ma problemow. Jak dla mnie buty - petarda :)

3

mam instincty jestem mega zadowolony, bardzo wygodne super mi się w nich jeździ

wr450f enduro, wiosną supermoto :)

4

a kombinezon musi być koniecznie SUPERMOTO ? W zwykłym nie dasz rady latać ? W intermotors jest promocja na orbitera alpinestarsa, zajebisty kombiak, 1600 kosztuje z 2500. Pośpiesz się, to może jeszcze wyrwiesz.

400 exc :(

5

sidi srs są całe rozbierane i wszystko wymienisz samemu
z wodoszczelnością jest gorzej
http://www.vsmx.co.uk/ekmps/shops/lsmarine/images/-colour-black-grey-flo-colour-size-eu42-uk8-size--%5B1%5D-23443-p.jpg

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

Pozwolę sobie się przypiąć. Jak do tej pory rozważałem spodnie z MVD, ale okrutnie mnie Greg tym alpinestarsem zagiąłeś. Śmiga ktoś w tym na SM? Warto?

7

nie wiem czemu tak spuszczacie się na tym MVD. W ch*j drogie, jak się śmiga na sm, to musi być odzież do SM ? Przecież za 1000 zł kupi się prawie nowy markowy kombinezon.

8

Mierzyłem Foxy, nosząc na co dzień but 42-43 dopiero w US12/EU46 nie bolała mnie stopa :P
But masywny, pierwsza myśl po przymiarce - chyba zabraknie mi miejsca na podnóżkach.
Sidi nie mogę dostać na miejscu do przymiarki, każdy mi zamówi w ciemno nie znając numeru bez możliwości zwrotu <3

Hmmm co do kombiaka przyznaję że nie mam pojęcia, jestem zielony w tej kwestii. Widziałem tą promocję na ich stronce, jutro podjadę o ile będzie coś na miejscu do pomacania. Jak z komfortem jazdy w wyprostowanej pozycji w takim kombinezonie?

Sidi najbliżej w Krakowie w dodatku nie SRS tylko te tradycyjne pod crossa. Mam nadzieję że rozmiarówka nie różni się bardzo między tymi dwoma modelami. Postaram się tam jeszcze w tym tygodniu tam pojawić.

9

Nie chce kombi z garbem uszytego pod pozycję "przed wyjściem z progu". Nie chodzi o to czy dam radę czy też nie - jak robię poważne zakupy chce mieć pewność że łaszki mi posłużą jakiś czas. Nie chce tego sprzedać po pół roku za 50% wartości żeby i tak kupić coś pod SM. Nie wiem nie znam się po to założyłem ten temat żeby pytać.

10

to kup bez garba, ja mam 2PC alpinestarsa TZ1 i jest zajebiscie wygodnie, a jest mocno dopasowany.

11

[url]http://forum.supermoto.pl/topic30086-s-nowy-kombinezon-ixs-supermotard-r50-1200zl.html[/url]

Green

12

a co do butów, chcesz je do cywilnej jazdy, co to dokładnie znaczy ? Jeżeli takie swobodne latanie, to polecam jakieś lżejsze obuwie typu Vertigo lub smx4 czy smx5.  Takie jest moje odczucie. Miałem tech10, tech7, teraz jeżdżę w używanych smx4, bo są o wiele wygodniejsze, lepiej czuje hamulec i lżej jest wachlować biegami. To są ciężkie buciory, szkita się poci przy większej temperaturze, jak dla mnie niewygodnie.

13

A jeździł ktoś w
Dainese AVRO / Alpinestars Motegi / Alpinestars Orbiter?

A jak się ma do tego IXON ?

Mam 188 wzrostu / 100kg wagi latam na sporcie. I szukam czegoś co również posłuży mi lata, a nie 1 sezon.