Temat: zamiana gaźników w KTM LC4
Następne pytanie moi drodzy to czy jest szansa podmienić gaźnik w LC4 na gaźnik z wyczynowego exc 520 ( z pompką przyspieszającą )? czy jest to możliwe i czy nie będzie szkodzić ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » zamiana gaźników w KTM LC4
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Następne pytanie moi drodzy to czy jest szansa podmienić gaźnik w LC4 na gaźnik z wyczynowego exc 520 ( z pompką przyspieszającą )? czy jest to możliwe i czy nie będzie szkodzić ?
EXC ma chyba KEIHINA FCR?
A ty w LC4 masz chyba Mikuni?
Jeżeli tak to zmiana będzie przeogromna. Mechaniczny gaźnik z płaską przepustnicą odmieni twojego LC4 ;] Reakcja na gaz będzie o wiele lepsza. A moto zyska kilka KM ;] Do tego najlepiej otworzyć jeszcze filtr powietrza jak masz zamknięty co da jakieś 3KM. Taki zestaw wymagał by jeszcze sportowego wydechu wraz z kolankiem. Wtedy da się wycisnąć z LC4 około 58KM i 63Nm.
Wymień całą 640 na 625 lub 660 SMC i będziesz miał wszystko załatwione, gaźnik z płaską przepustnicą, mniejszą wagę i lepszy odjazd.
ponowie pytanie czy można i czy da rade podmienić sam gaźnik (KEIHIN można nabyć za około 600 PLN) obecnie w swoim LC4 640 z 2003 mam MIKUNI z membraną, i chcę go zmienić gdyż zbyt płynnie reaguje. Zastanawiam się czy podłączenia są identyczne i czy wszystko zadziała ???
Czy przez otwarty filtr powietrza mam rozumieć - poprostu wywiercone otwory w pokrywie filtra powietrza?
Jak zmienisz mikuni na keihina to poczujesz mega różnicę. Co do przewodów to nie wiem. Trzeba by luknąć serwisówkę z 625 i 640 i porównać czy są te same, ale podejrzewam, że tak.
Co do otwartego filtra to ci dokładnie nie wyjaśnię bo 640 ma inne pudło i tam się chyba zmienia górna albo boczną pokrywę. Gdzieś mam foty to ci podeśle jak zjem kolację.
[url]http://www.ktmax.de/index.php?cPath=98_106[/url]
Foto otwartej pokrywy w 640
W lewą ściankę airboxa wstaw jakąś bardzo gęstą siatkę i będzie ok.
W lewą ściankę airboxa wstaw jakąś bardzo gęstą siatkę i będzie ok.
[url]http://picasaweb.google.com/maciejwra/KTM#5316337771839692546[/url]
tak to zrobiłem/zrobiliśmy :), i w środku przyklejona siatka z jakiegoś sitka z OBI
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » zamiana gaźników w KTM LC4
Wygenerowano w 0.052 sekund, wykonano 80 zapytań