1 Ostatnio edytowany przez dragilla (2010-04-21 21:53:18)

Temat: licencja

Hej,
Takie pytanie mi się nasunęło.
Skoro od tego roku nie honorują lincencji z innych dyscyplin, to ktoś kto startował poprzednio na licencji MX może w tym roku przejechać dwa wyścigi bez licencji? Bo jeśli nie, to jak ma zdać egzamin na licencję?
Orientujecie się?

pozdr,
--
LS

Łukasz "Dragilla" Sacha #17

2

Odp: licencja

dragilla napisał/a:

Hej,
Takie pytanie mi się nasunęło.
Skoro od tego roku nie chonorują lincencji z innych dyscyplin, to ktoś kto startował poprzednio na licencji MX może w tym roku przejechać dwa wyścigi bez licencji? Bo jeśli nie, to jak ma zdać egzamin na licencję?
Orientujecie się?

pozdr,
--
LS

jak nie jezdziles w sm to mozesz 2 razy bez licencji

3

ziomalqs napisał/a:

jak nie jezdziles w sm to mozesz 2 razy bez licencji

To jest oczywiste. Pytanie brzmi czy jak jeźdiłem, ale nie miałem licencji (bo miałem z innej dyscypliny) to mogę?

4

Moim zdaniem każdy może. W którymś poście Crazy pisał że podobno się zeruje co roku.

jakubek

5

Tak mozna dwa pierwsze starty bez licencji startowac bo ja tez startowalem dwie rundy w tamtym roku bez i dzwonilem do pzmotu i w tym roku tez moge dwie rundy startowac bez licencji  :)

# 61

6

Może "dwa słowa" o zalecie posiadania licencji, o której niektórzy zapominaja/nie wiedzą.
Opłacając licencje opłacasz jednocześnie ubezpieczenie zdrowotne. Jest to o tyle ważne, że zwykłe ubezpieczenia nie działają na torze i w razie połamania się masz dwa wyjścia:
- czołgasz się na ulicę i stamtąd wołasz karetkę symylując wysypanie się na śliskich pasach przejscia dla pieszych,
- nie masz żadnej kasy na leczenie.

Ubezpieczenie na licencji opiewa na czas zawodów oraz treningów na torze (nie tylko przed zawodami).

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

7

Dobra dobra, ale jak ją zrobić? czy to klub występuje o licencję dla zawodnika a my tylko zdajemy egzamin?

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

8

Zdajesz egzamin dostajesz certyfikat. A klub do którego należysz występuje do PZMu o licencję dla zawodnika. Pewnie można też nie należeć do klubu ale wtedy opłaty startowe są wyższe.

jakubek

9

to jak nie należne do żadnego klubu mogę ni z tego ni z owego zapisać się do jakiegoś położonego  200km ode mnie? i obojętnie jaki klub a zniżki te same tak?

10

ziomalqs napisał/a:

to jak nie należne do żadnego klubu mogę ni z tego ni z owego zapisać się do jakiegoś położonego  200km ode mnie? i obojętnie jaki klub a zniżki te same tak?

Tak, ale weź pod uwagę, że do zawodów musisz w klubie podbijać zgłoszenia.

11

dragilla napisał/a:

Ja np. jestem zapisany do klubu oddalonego o 400km. Nigdy niczego nie podbijałem ani nikt nie musiał nigdzie dzwonić ;-)

jakubek

12 Ostatnio edytowany przez dragilla (2010-04-23 10:31:05)

jakub napisał/a:
dragilla napisał/a:

Ja np. jestem zapisany do klubu oddalonego o 400km. Nigdy niczego nie podbijałem ani nikt nie musiał nigdzie dzwonić ;-)

Ale ja mówię "w teorii" :)
Ja jestem w AR i AW chyba jeszcze też ... a na licencji od zawsze mam "niezrzeszony". Praktyka pokazuje, że można wszystko.
Oczywiście wpisowe na zawody płacę ze zniżką.

13

jeszcze tak co do licencji. to w regulaminie podana jest tylko wpłata na miejscu 50zł a dowiedziałęm sie ze trzeba jeszcze wcześniej 90 przelać im na konto za co te 90 zł sie płąci ?

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

14

Nie spotkałem sie, aby trzeba bylo cos przelewac wczesniej. Wczesniej sie zglosic-tak; zaplacic na miejscu-TAk

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

15

mhm czyli zeby dostac certyfikat i licencje wystarczy wpłacic w kasie na miejscu tew 50zl tak ? pytam bo dostałem dane konta pzm i kwote jaka mam wpłacic ,od klubu w którym zrzeszony jestem ...i nei bardzo umiem znaleść za co ta wpłata.

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest