1

Temat: Jaki cross/enduro dla 14 latka

Witam
Jestem tu nowy i bardzo bym prosił o pomoc.

Jak w temacie interesuje mnie motorek do jazdy po lesie (górki podjazdy zjazdy itp... nie chodzi mi o jakieś skoki)
Mam 14 lat 195 cm wzrostu gdzie waga to ok. 60 kg. Motor ma być tylko na las więc nie chce homologacji ani nic co na szosę.

Nie chcę jakiegoś dużego tylko coś typu mini bo dopiero zaczynam zabawę z crossami ale na motorze jeżdżę już 3 lata i czuję sie bardzo dobrze Smile Crossa chciałbym aby pośmigać po lesie i z kumplami na jakieś wypady pojeździć ;D Najlepiej jakby cross był oryginalny nie żaden chinczyk, bo podobno się bardzo psują ale jak nie ma żadnego oryginała to jakiś mocny chinczyk, bo ja będę głownie jeździć po lesie i drogach bocznych i żeby koszt utrzymania nie był też bardzo drogi. Zastanawiałem się nad Hondą CR 80 lecz z tego co czytałem to strasznie dużo paliwa zżera i to jest minus, bo jezeli do niej się mieści ok. 7 l paliwa a ja to wyjeżdzę szybko bo jakbyśmy jechali na wyprawe to trochę czasu by nas nie było, a nie chce w plecaku wozić dużo paliwa Sad Mój budżet to ok. 2000-2500zł. Tak jak mówiłem chcę aby cross był dosyć mocny i dużo nie palił i koszt utrzymania nie był bardzo wysoki.

2

Odp: Jaki cross/enduro dla 14 latka

Na sam początek zawędruj do działu  "przywitalnia " :)
A co do motocykla, to masz troszkę niski budżet jak na cr 85 itp.
Poszukaj może jakieś 125 w 4t. Np. Honda Xlr 125, bardzo przyjemny motorek , na początek w sam raz :) Za 2500 zł może być ciężko , ale warto spróbować.

i przypominamy że to forum SUPERMOTO!

3

195cm i 60kg ;D ?

Yamahe DT sobie kup.

4

Po pierwsze zwiększ masę.
Po drugie zwiększ budżet.
Po trzecie zmień forum :D

KXF 250 '14

5

Hustler13 napisał/a:

Po pierwsze zwiększ masę.
Po drugie zwiększ budżet.
Po trzecie zmień forum :D

Haha beka..  Dobre ;]

evolution09x, dnia 27 Maj 2013 - 17:20, napisał:
Nie wiem nawet co to tłok.

Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)

6

Szkoła się zaczeła i atak gimbusów wzmorzony :)

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999