Odp: Jak wystartować w zawodach?
wiecie może czy PZM jest skłonny wysłać mi te żółte papiery? Ew. czy ktoś będzie brał dla siebie w siedzibie związku i może wziąć jedną dla mnie?
gas gas txt 250
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Jak wystartować w zawodach?
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wiecie może czy PZM jest skłonny wysłać mi te żółte papiery? Ew. czy ktoś będzie brał dla siebie w siedzibie związku i może wziąć jedną dla mnie?
dobra... dla rozświetlenia tematu. Dzwoniłem do AP i pan mówił, że pierwszy raz jedzie się na świstku od lekarza, a żółta książeczka do otrzymania w dniu zawodów, razem z licencją. Czyli, żeby wystartować wystarczy:
motocykl zgodny z przepisami + badania lekarskie na kwicie od paszy
Gadałem z emilem i powiedział że zaświadczenie koniecznie od lekarza sportowego.
Mam pytanie, przedemną pierwsza runda, powinienem jakoś ubezpieczyć motocykl i siebie? Chodzi o jakieś OC czy coś tego typu, wiem że zawody pokrywają NNW ale to mało kasy a jeśli coś poważnego sie stanie to nie chce wykładać z kieszeni swojej a to napewno drogie nie będzie :)
Ja wykupiłem dla siebie dodatkowe NNW z opcją sportów ekstremalnych itp.
W amatorach pojedziemy pewnie w 4-6 moto, więc szansa na dzwona jest bardzo mała ;)
Nie słyszałem, że przy jakimś dzwonie na torze, ludzie siebie oskarżali i ganiali po sądach o jakieś odszkodowania- ale zawsze może być ten pierwszy raz.
Na drugi dzień będe raczej jechał jeszcze w pucharze, przynajmniej mam taką nadzieje :D
A liczył ktoś kiedyś takie realne koszty startu w jednej rundzie PP albo MP ??
Wpisowe PP 200 MP 300
Dojazd na zawody 0-500zl
Paliwo do moto ok 100zl
Opony 0-2500zl
Nocleg 0-150zl
Jedzenie na zawodach ok 100zl
+ treningi przed zawodami 25-30zł* godziny
a jak obecnie wygląda wyścig zbrojeń ?? tzn trzeba mieć funkiel nówkę grubo zdłubane moto, żeby coś tam powalczyć. Czy w zasadzie wystarczy jakaś prawie seryjny sxv450 albo CRF450 i dobry skill żeby coś walczyć ??
sory ze pytam, tutaj, ale przegladałem troche forum, i widziałem tylko wpisy o słabej frekwencji zawodników, i o tym ze zagraniczniaki nas leją jak chcą, i że dużo osób startuje okazjonalnie tym co ma w amatorach. Ale nigdzie nic na temat tego czy trzeba mieć ful wydmuszkę za worek zielonych żeby walczyć o MP.
Bez skilla i wypasiony sxv czy jakiekolwiek inne moto nie pomoże :) Swoją drogą co rozumieć pod pojęciem "ful wydmuszka za worek zielonych" ? Jeśli zaczynasz jeździć to nie wchodzisz od razu do czołówki MP to i nic poza dobrym heblem i sprawnym, ustawionym pod wagę zawieszeniem nie jest potrzebne. Ale ja sie nie znam :)
Bez skilla i wypasiony sxv czy jakiekolwiek inne moto nie pomoże :) Swoją drogą co rozumieć pod pojęciem "ful wydmuszka za worek zielonych" ?
to jest oczywiste, ale wiem z rajdów, ze jest pewien pułap sprzetowy w którym nawet mając dobrego skila nie przeskoczysz, szpery, krótkie skrzynie, grube zawiasy po 20tys pln, robią robotę, i ciężko sie z takimi walczy prawie seryjnym samochodem z klatka. Dlatego pytam jak jest w supermoto. Ja skilla nie mam żadnego, moje ostatnie moto to simson enduro. Więc tak sobie tylko teoretyzuje i badam temat.
Jest pewien pakiet minimum bez którego jest ciężko ;)
Jak chcesz powalczyć to najmniejszy wyścig zbrojeń i najniższe koszty są w crossach oraz enduro ale i konkurencja duża.
Januszu realne koszty jednej rundy 400-500zł oprócz Koszalina bo tam dalej jest (start,paliwo, dojazd,nocleg, jedzenie i picie) sprzęt jak zaczynasz to starczy DRZ jak ci się spodoba kupisz sobie coś lepszego.
Podstawa to chęci, ogólnie jak popatrzysz to jeden z tańszych motor sportów
Dokładnie, dopóki nie jesteś wariatem-zapierdalaczem, to sprzęt ma małe znaczenie. Mnie obejeżdżają Panowie na słabszych i cięższych sprzętach.
Dodatkowo w zawodach supermoto jest sekcja offroad, która np dla mnie stanowi mega wyzwanie i tam tracę kupę czasu, a np osoby, które wywodzą się z motocrossu, czują się tam jak ryby w wodzie :P
No i potwierdzam to co mówi Hermes - generalnie jeden z tańszych sportów wyścigowo-motorowych :)
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Jak wystartować w zawodach?
Wygenerowano w 0.068 sekund, wykonano 60 zapytań