1

Temat: Skrzynia biegow KTM LC4 640 SM 06'

Witam. Mam problem ze skrzynia biegow w moim KTMie. Ostatnio duzo latam na kole i powiem szczerze ze mam problem z przebijaniem biegow oraz czasami ze zwykla zmiana przy bardzo dynamicznej jazdzie. Probowalem juz sam naprawic ten problem podczas generalki. Wymienilem ta alumuniowa gwiazdke bo wydala mi sie zurzyta lecz nie przynioslo to oczekiwanego efektu. Szukalem na forum podobnogo tematu i tylko znalazlem filmik jak koles slzifuje ten mechanizm na sprezynce ktory naciskamy noga aby zmienic bieg. W sumie dalej niebardzo wiem co zrobic a bardzo mi to przeszkadza :(
Obajwy

problemy ze zmiana biegow na duzych obrotach

z 1 na 2 po prostu nie wchodzi
przy przebijaniu na kole z 2 na 3 lub 3 na 4 albo nie wchodzi albo lapie luz mimo ze nie ma luzu powiedzy tymi biegami

Prosze o jakas pomoc :)

HONDA MTX 125--->KTM EXC 300--->KTM EXC 520--->KTM SX 450--->KTM SX 250--->KTM LC4 640 SM 06' Prestige

2

Odp: Skrzynia biegow KTM LC4 640 SM 06'

Nikt na prawde nie potrafi doradzic ?

HONDA MTX 125--->KTM EXC 300--->KTM EXC 520--->KTM SX 450--->KTM SX 250--->KTM LC4 640 SM 06' Prestige

3

A może masz za wysoko ustawioną dźwignie zmiany biegów i nie dociągasz dźwigni do oporu? To brzmi na zbyt proste żeby mogło być prawdziwe, ale opis coś mi mocno taką sytuację przypomina. Najlepiej zacząć od najprostszych czynności przy usuwaniu problemu.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

4

Ja mam czasem ten problem, zazwyczaj kiedy z butow crossowych zmieniam na trampki ;)

5

Wcale nie trudno złapać luz pomiędzy 2 a 3. Po prostu trzeba zdecydowanie wbijać biegi.

6

No o tym właśnie pisałem wyżej

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

7

Jezdzilem na moto kickmana z naszego forum to u niego owiele lepiej te biegi wchodza. To juz moj nty KTM i nigdy jakos skrzynia tak zle nie chodzila. Dzwignie mam ustawiona typowo pod buty crossowe. No cos dla mnie jest nie tak zdecydowanie. co powiecie na ten filmik ? [url]https://www.youtube.com/watch?v=Ruy7lxSf5CA[/url]