16

Odp: Continental Contiattack SM, błąd??

No zobaczymy ile pożyją. Jak narazie 1.5k po drogach i 2 x treningi Radom, 1 x treningi + zawody Toruń, 1 x treningi Koszalin. Mięsa zostało jeszcze sporo. Kupując je myślałem że szybciej będą schodzić. Pomierzę pod koniec sezonu ile ich zostało :)

DR 650SE/SM - na torowej emeryturze,
RMZ 450 SMR - może będzie  szybsza ; -)

17

CHAW wprowadziłem CB  w błąd na pw  ,faktycznie mam z tylu contiattack SM i to o nich była mowa ze nie spisują się najlepiej.

18

ja własnie muszę zakupic opony do swojego SMCr i zastanawiam się czy powtórzyć contiattack sm, czy pojść w coś innego-  np. michelin pilot power 2ct. Ciekawi mnie też co tak naprawdę oznacza "SM" w nazwie contiattacków? faktycznie są one bardziej SM niż np. micheliny?

19

Na temat Michelin PP 2 ct mogę mówić tylko pochwały, ale używałem ich w 950 SM w zestawie PP na przód PP 2 ct na tył. Jednak moto ważyło blisko 190 kg. Opony SM powinny być bardziej miękkie (słabszy karkas, miękka mieszanka) ze względu na mniejszą masę motocykla. Michelin PP był krytykowany przez kierowców supersportów za słabą stabilność przy maksymalnych prędkościach, ale supermoto nie dochodzą do tych wartości, więc może będą dawać radę. Spróbuj i oświeć nas.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

20

Taki kwiatek wyszedł dziś na innym forum:

[url]http://www.conti-online.com/www/motorcycle_de_en/general/ov_exchange_en/pr_2014_08_11_voluntary_motorcycle_tire_exchange_program_en.html[/url]

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"