1

Temat: Dość duże przebiegi i SM?

Mam pytanie, czy jest jakiś motocykl w specyfikacji SM który nie rujnuje budżetu (części,paliwo) dając jednocześnie jakiś "fun" z jazdy.
Rocznie wychodzi mi przemielonych 10 tysięcy km.
Budżet dostępny to 10 w ewentualnych przypadkach 12k

2

Odp: Dość duże przebiegi i SM?

Honda FMX, Husqvarana 610, KTM Lc4

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

3

Yamaha xtx 660. Jak coś to jest w dziale sprzedam. Polecam

4

FMX raczej odpada, ciężkawe to to i mocą nie powala, chociaz pancerny silnik to wielki plus.

Silniki Huski i LC4 (duka) wytrzymają bez inwestycji takie przebiegi? BO budżet niestety jest ograniczony.
O LC4 myślałem z szarym silnikiem i głowicą HF a jak Haski to chyba już  ten nowszy model - nie wiele droższy a jednak lepiej wygląda :)
XTX były super jak by ten silnik był deczko mocniejszy.

5

Pamiętaj, że kupujesz motocykl używany 10 letni.

Większość motocykli bez problemu wytrzymuje 20tys. km a nawet więcej.
Jednak jak kupisz motocykl który już ma zrobione 20-30tys. to nie licz, że zrobisz na nim kolejne tyle zmieniając tylko olej i filtry.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

CO racja to racja, ale czy jest chociaż cień szansy żę  nie będzie wymaga wymiana połowy pieca, bo to większe koszty są?

7

fincher napisał/a:

CO racja to racja, ale czy jest chociaż cień szansy żę  nie będzie wymaga wymiana połowy pieca, bo to większe koszty są?

szansa zawsze jest

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

8

Masz trochę za duży rozrzut "pobożnych życzeń". Moto ma być mocne i wytrzymałe na przebieg. Takie rzeczy w jednym zdaniu nie występują jeśli chodzi o jednocylindrówki.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

9 Ostatnio edytowany przez RoBuLL (2014-08-11 11:43:11)

Są takie motocykle ale nie w tej cenie- KTM 690 SMC.
Jak chcesz motocykl mocny to musisz mieć spory budżet na eksploatacje- zobacz w dziale garaż np. Husaberg ;)
Motocykle wymienione w pierwszych postach + WR250X i DR-z nie zabiją Cie finansowo jak chcesz robić takie kilometry.

SMR450

10

Dokładnie musi to być nie wysilone supermoto.
Czyli albo spora pojemność +600ccm aby mocy było wystarczająco albo mniejsza pojemność z mniejszą mocą typu właśnie DRZ lub WR250X.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

11

idealny byłby smc 690 , no ale niestety musiałbyś podwoić budżet by takiego dorwać.
A tak to co....skoro fmx i xtx odpadają dla Ciebie to zostały tylko husqa , lc i drz
WR 250 bym odradzał , gdyż silnik jest również dość wysilony i nie będzie się zbytnio spisywał przy twoich potrzebach

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

12

Ja wiem czy te 690 SMC są aż takie dobre?

13

Jeszcze jest DR650, TTR, XR400, które wytrzymają większe przebiegi i dużo nie kosztują. Szczególnie Suzuki z tej trójki.
Ewetualnie XR650 jak potrzebujesz większych emocji..

XR400

14

hacker33 napisał/a:

Pamiętaj, że kupujesz motocykl używany 10 letni.

Większość motocykli bez problemu wytrzymuje 20tys. km a nawet więcej.
Jednak jak kupisz motocykl który już ma zrobione 20-30tys. to nie licz, że zrobisz na nim kolejne tyle zmieniając tylko olej i filtry.

Będę tendencyjny DR-Z i podpiszę się pod powyższym, moja wytrzymała prawie równo 30 z czego ja nabiłem jej 2/3 :-)

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

15

XTX nie jest aż tak wcale słaby a przebiegi wytrzymuje spore. No chyba że kolega chce latać po 200km/h i więcej, jeśli tak to hornet itp.