Temat: Pierwsze SM 125. 2T. Do 7 tyś.
Witajcie!
Więc zachciało mi się Super moto :D
Ale od początku.
Gdy miałem 15 lat zacząłem swoją przygodę z motoryzacją od Yamahy Aerox, do osiemnastki Roxik służył mi bardzo wytrwale. Przerabiałem go mechanicznie jak i optycznie (uwielbiam modzić, mam do tego zamiłowanie i kocham dłubać przy maszynie).
Nie pamiętam wszystkiego, ale wiem, że Aerox był mechanicznie przerobiony na Full Spot. Z gazu na koło szedł :) Był tam cylinder i cały napęd Stage6, wydech C16, jakiś tam wał i inne pierdołki, więc silnik minarelli LC mam obcykany, optycznie też było cacuszko :)
Niestety osiemnastka... Sprzedałem Roxika... Przyszedł czas na auto... no i mam Passacika b5 oczywiście w TDI, doszła fajna felga, Passat poszedł w dół 4cm, ciemne szybki, jakieś tam pierdołki i tak naprawę jeśli chodzi o auto to koniec z modami.
A tu nagle weszła ustawa o 125 na prawko B... Więc teoretycznie od lipa będę mógł śmigać 125... Więc szukamy 125 :)
Po pierwsze super moto w 125 to wiadome. Po drugie ma być to 2T. Wiem, że dźwięk będzie jak Aeroxa, ale głownie motorek będzie po to, by latać po mieście, wiec przedrzymskim PRZYŚPIESZENIE. Nie odstrasza mnie spalanie 10l/100km. Na co dzień mam furę, w dieselku. Budżet... hmm... no myślę, że max 7tyś... No ewentualnie 9... ale te 9 to już z rejestracja i wszystkim!
Moje typy... hmmm...
Yamaha DT 125... Średnio mi się podoba, ale może być.
Aprilia SX 125... Mój faworyt... Ale strasznie mało ich jest...
Co polecacie? Podoba mi się Yamaha WR... Ale to 4t :/
Jak z dostępnością części do tych motorów? Jakie to ma silniki?
Kupno motoru planuję na późną zimę/początek wiosny. Mam nadzieję, ze będzie tego taniej i więcej.
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. I pozdrawiam ;)