Odp: Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
Piekna sprawa, juz nie moge sie doczekac az moj wroci od majstera,pratycznie tylkko tuleja zostaje a reszta nowe :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Piekna sprawa, juz nie moge sie doczekac az moj wroci od majstera,pratycznie tylkko tuleja zostaje a reszta nowe :)
Haker ładnie idziesz, będzie najlepszy berg w pl!
Jak zawsze idealnie !! Najgorsze są właśnie takie nie spodziewane "kwiatki" jak ten z dolną zębatka rozrządu, nie mniej jednak silnik wyglada idealnie...
Dzisiaj przykręciłem głowicę.
Powierzchnie odtłuszczone, nowa uszczelka, dokręcenie wcześniej naoliwionych śrub do 50Nm. I jedna mała pod króćcem węża od wody - 10Nm
Przyszedł też nowy ślizg od strony napinacza.
a dobrze masz ten tlok wstawiony ????
a dobrze masz ten tlok wstawiony ????
+1 :D
To jest technika odwróconego tłoka :D
też mnie to zaciekawiło, bo nie wiem czy te EXH dotyczy to rozwinięcia EX czyli exhaust :P
sądząc po wielkości wycięć pod zawory, to chyba odwrotnie...
też mnie to zaciekawiło, bo nie wiem czy te EXH dotyczy to rozwinięcia EX czyli exhaust :P
Zawory wydechowe z reguły są mniejsze i wycięcia na tłoku by to sugerowały :) Ale może to kolejny sprytny manewr :D
Masakra taki remont a haker wsadzil tlok odwrotnie :D
Jak by bylo dobrze to zamoast EXH byko by IN
Faktycznie małe fopa ale już poprawione:D
Założyłem dzisiaj nową twardszą sprężynę autedeko. od taffego i powiem szczerze, że nie sądziłem, iż będzie między nimi aż taka różnica.
Ciekawe przy ilu rpm będzie przestawać działać odprężnik.
Po co zmiana sprężyny? coś to daje?
Fabryczna sprężyna 2004-2008 jest bardzo miękka i zdarza się również, że pęka. Równie szybko się zużywa i robi jeszcze bardziej miękka.
Częste problemy z rozruchem bergów to wynik właśnie tej sprężyny.
Jeżeli kręcisz rozrusznikiem to miękka sprężyna przy niskich obrotach (bardzo szybko) wyłącza odprężnik i rozrusznik nie może rozkręcić wału ponieważ szybko zostaje zblokowany przez kompresję.
Objawia się to tym, że kręcisz rozrusznikiem o on się blokuje a sprzęgiełko wyje.
No dobra, a co z tym tłokiem - dobrze czy odwrotnie :-) ?
No dobra, a co z tym tłokiem - dobrze czy odwrotnie :-) ?
Faktycznie małe fopa ale już poprawione:D
Faktycznie tłok był na odwrót.
Niestety przy jego wkładaniu w tuleję nie wiedziałem, że przy montaż tulei będę musiał ją obrócić o 180'
A że śpieszyło mi się z założeniem głowicy zanim zwiąże silikon to nie patrzyłem jak jest tłok.
Zrobiłem fotkę i zamykałem.
Tak więc wielkie dzięki koledze daro za sprawne oko;)
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
Wygenerowano w 0.063 sekund, wykonano 70 zapytań