1

Temat: bielizna termoaktywna chłodząca

Używa ktoś takiej ? Masz zwykłego brubecka i jest okej jak robi się chłodniej. Teraz na światłach idzie się zagotować. Rozważam opcję takiej bielizny (jeżdżę w kurtce tekstylnej) albo zbroja plus koszulka na to. Taki chłodzący komplecik chodzi ponad 200 pln, więc wolałbym się dowiedzieć czy jest sens kupna.

2

Odp: bielizna termoaktywna chłodząca

Sens jest. Pod skórą motocyklową radzi sobie znacznie lepiej niż zwykły T-shirt.

Pozdrawiam,
Piotrek

3

Rozumiem, że mowa o produkcie Brubeck'a ?

4

nie. Ja mam jakiś inny. Ale zakładam, że działanie podobne.

Pozdrawiam,
Piotrek

5

krychoo napisał/a:

Rozumiem, że mowa o produkcie Brubeck'a ?

Zajrzyj do lidla jak mają promo to trafisz portki po 30 plnów :-) polecam

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

6

w lidlu za komplet dalem niecałe 90ł i sprawdza się nawet, ale to musi być promocja jakaś.

7

Też używam i polecam (u mnie pod zbroję)
- komfort noszenia zbroi +1
- termoreg./membrana : pomaga, szybko wyprowadza wilgoć i dobrze wentyluje zakamarki ciała (np.tam gdzie kończyna jest zgięta)
- ciężej zgrzać organizm imho niż w zwykłej koszulce (wysycha w mig+przewiew)

Hardcore - it's more than music...

8 Ostatnio edytowany przez jaras111x (2014-08-04 19:42:35)

Ja uzywam Spoor czy jakoś tak. Mam ja juz 3 sezon używana tylko w cieple dni,posiada jony srebra a to wazne ;) Lidlowa smierdzi: latasz,ściągasz kombi i juz sie czujesz :/

Sherco st300  Cabestany Replica

9

jaras111x napisał/a:

Ja uzywam Spoor czy jakoś tak. Mam ja juz 3 sezon używana tylko w cieple dni,posiada jony srebra a to wazne ;) Lidlowa smierdzi: latasz,ściągasz kombi i juz sie czujesz :/

i 3 sezony nie prałeś że dalej te jony tam sobie siedzą?

Green

10

Brubeck to gówno, polecam Under armoura, mam wszystko z tej firmy i daje rade jak skurwensyn :D

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

11

Ja kupilem w Decathlonie za 50 zł i latam w niej pod zbroją. W porównaniu z bawełnianym tshirtem niebo. Kolega z garażu miał jakąś markową termoaktywną i w porównaniu na szybko większych różnic nie stwierdziłem - materiał podobny, waga praktycznie taka sama, pachną też podobnie (mam swoją od roku i dalej pachnie charakterystycznie dla termoaktywnych ciuchów). Czy w akcji bardzo się różni nie wiem, bo nie jeździłem w niczym innym.

12

raku napisał/a:

polecam Under armoura, mam wszystko z tej firmy i daje rade jak skurwensyn :D

nie mam wszystkiego z UA, ale też polecam. Daje radę i pod kombi i na rower i w góry i w dupe na raki łapać szczupaki :p

Green

13

gel3k napisał/a:
jaras111x napisał/a:

i 3 sezony nie prałeś że dalej te jony tam sobie siedzą?

tak kurde jeszcze ani raz nie pralem i nie śmierdzi ;).  A powaznie to chodzi o to ze jak sie spocisz to nie śmierdzisz bo to dziala bakteriobójczo.potem szybkie pranie i znów świeża  [url]http://www.stoor.pl[/url]  polecam

14

jaras111x napisał/a:

jak sie spocisz to nie śmierdzisz bo to dziala bakteriobójczo

te jony to chwyt marketingowy, a nawet jeśli nie to znikają w praniu - chyba, że masz perwol do srebra.

Green

15

Mam ta z jonami i druga z lidla bez i czuję różnicę ;)