16 Ostatnio edytowany przez WiTuF4 (2014-07-21 23:50:37)

Odp: poszukiwania 125 4 T SM

karol_zary napisał/a:

Ok - wybór padł na Husqvarne sms125 ale z tych nowszych - powiedzmy od roku 2011 to są 4t a wy mi polecacie kupić 2 t, więc mam teraz niezłą zagadkę. ....

coś źle patrzę ???

My polecamy 2t .
Ta 4t jest w miarę nowa (bodajże od 2011) i z tego co widziałem to z częściami akcesoryjnymi jest problem i w sumie 4t w 125 szybko się znudzi.

17

2t jest sm/s , 4t jest smr , jeśli się nie mylę

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

18

Właśnie to mnie zdziwiło, że polecane jest 2t a te co ja widzę są 4t. Jest taka ładna do sprzedania ale 4t 2011 r , I rej 2012 ale 18kkm za 2200 euro ale stan super- ale 4t to odpada .... szukam dalej

19

karol_zary napisał/a:

Właśnie to mnie zdziwiło, że polecane jest 2t a te co ja widzę są 4t. Jest taka ładna do sprzedania ale 4t 2011 r , I rej 2012 ale 18kkm za 2200 euro ale stan super- ale 4t to odpada .... szukam dalej

Unia i jej chore normy spalania, zabiły 2suwy.

20

Postrach napisał/a:
karol_zary napisał/a:

Unia i jej chore normy spalania, zabiły 2suwy.

no właśnie tu jest pies pogrzebany. Oczywiście wolałbym 4t ale nie w 125..... właśnie ze względu na moc, ale również niezawodność oraz koszty utrzymania są ważne.  Szukam dalej 2 t, może coś sensownego znajdę. , bo w PL wydaję się wszystko mocno zajechane.....zresztą tak samo jak auta..... :)

21

bo w Polsce liczy się cena , a nie stan

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

22

b0unceR napisał/a:

w Polsce ważna jest cena a zdrowy rozsądek śpi. Każde auto , moto itd to w większości przypadków ulepy. Każdy bez najnniejszej skazy zero upadków itd a tańsze niż za granicą skąd przyjeżdżają - hmmm coś tu nie pasuje.  No ale Polak mądry po szkodzie.  I później płacze. ,że złom itd. Dlatego szukam w de a i mieszkam 30 km od granicy, mówię biegle po niemiecku. , codziennie pracuje na terenie Niemiec,  więc tylko de. A i cena może być lepsza niż w PL ale trzeba ponegocjować, pożartować i dobrze kupić.

23

karol_zary napisał/a:
b0unceR napisał/a:

w Polsce ważna jest cena a zdrowy rozsądek śpi. Każde auto , moto itd to w większości przypadków ulepy. Każdy bez najnniejszej skazy zero upadków itd a tańsze niż za granicą skąd przyjeżdżają - hmmm coś tu nie pasuje.  No ale Polak mądry po szkodzie.  I później płacze. ,że złom itd. Dlatego szukam w de a i mieszkam 30 km od granicy, mówię biegle po niemiecku. , codziennie pracuje na terenie Niemiec,  więc tylko de. A i cena może być lepsza niż w PL ale trzeba ponegocjować, pożartować i dobrze kupić.

sam kupuje zawsze auta sobie w de ( miałem już może z 10 ) ale kupując tylko od prywatnych osób są okazje- od handlarza można zapomnieć

24

[url]http://m.kleinanzeigen.ebay.de/s-anzeige/verkaufe-husqvarna-wr-125/215378842[/url] co powiecie o czymś takim i o tej cenie ??

25

karol_zary napisał/a:

[url]http://m.kleinanzeigen.ebay.de/s-anzeige/verkaufe-husqvarna-wr-125/215378842[/url] co powiecie o czymś takim i o tej cenie ??

Ale to jest WR, czyli hard enduro, więc prawie tak samo jakbyś kupił EXC 125 (pod względem serwisu).

26

WiTuF4 napisał/a:
karol_zary napisał/a:

Ale to jest WR, czyli hard enduro, więc prawie tak samo jakbyś kupił EXC 125 (pod względem serwisu).

ok. Czyli odpada - jeszcze pytanie takie - do jakiego przebiegu moto jest ok ???
Czy jest jakaś zasada - wiadomo im mniej tym lepuej, ale czy jest jakaś przyjęta granica

27

[url]http://m.mobile.de/portal/index.html#Motorbike/DES/196861636[/url]

co powiecie o tej ???

28

Przebieg trochę duży :D

Honda hm w planach crf 2007 replica :D

29

No przebieg bardzo duży, ale poczekaj, jak do PL sprowadzą to będzie max 15.000km ;]

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

30

wojtekmz napisał/a:

No przebieg bardzo duży, ale poczekaj, jak do PL sprowadzą to będzie max 15.000km ;]

No właśnie . Ale podany szczerze- gadałem z gościem . Mówi, że stan super - tłok ma zrobione ok 5000 km cylinder nie był wymieniany bo był ok a cena to 2200 euro... rok prod 2006 , I rej 2007 . Zarejestrowana na 11km a jest oczywiście odblokowana. Ale na zdjęciach wygląda chyba ok, tak mi się wydaje