1

Temat: lc4 problem ze sprzegłem

Podczas ostatniej jazdy coś zaczeło dziac sie ze sprzegłem. klamka zaczynała łapać coraz nizejaż aż praktycznie wogole sprzegło nie łapało. po zdjeciu dekla pompy okazało sie że jest mało oliwy. uzupełniłem odpowietrzyłem i problem zniknoł. Dzis sprzegło znowu zaczeło łapać coraz niżej ale po kilkunasto krotnym popompowaniu klamką zrobiło sie ok.co to moze być wysprzęglik czy pompa? z pompy olej nie wycieka, kiedys już ja regeneowałem.

2

Odp: lc4 problem ze sprzegłem

Może zacznij od uszczelki dekla?
Nigdzie nie gubisz płynu?

3

U mnie takie były objawy padniętego wysprzęglika.

4

u mnie wina leżała po stronie pompy, zestaw regeneracyjny załatwił sprawę.
pisząc "łapać coraz niżej" masz na myśli to, że klamka się zapada i kiepsko wysprzęgla tzn. masz problemy z wbiciem biegu itd.?

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08

5

tak. klamka sie zapada i sa problemy z wbiciem biegu. Już po kilku godzinnej przerwie od jezdzenia klamka znowu sie zapadła tak do około połowy. po kilkunasto krotnym popompowaniu jest ok. wiec co pewnie wysprzeglik bo pompe niedawno regenorwałem

6

karlik90 napisał/a:

tak. klamka sie zapada i sa problemy z wbiciem biegu. Już po kilku godzinnej przerwie od jezdzenia klamka znowu sie zapadła tak do około połowy. po kilkunasto krotnym popompowaniu jest ok. wiec co pewnie wysprzeglik bo pompe niedawno regenorwałem

Jeśli oring na wysprzęgliku jest ok, to wina leży po stronie pompy ;)

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08

7

Po prostu sprawdź szczelność całego układu.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

8 Ostatnio edytowany przez karlik90 (2014-07-25 16:06:44)

sprawa rozwiazana. Pomogła wymiana oringu na wysprzegliku. jak by co to wymiary 23,5 x 2 NBR zalany LHM+