16

Odp: Gas Gas EC/SM 125 opinie

Postrach napisał/a:

na yutube też latają na takich na city i wszędzie piszą od 6 do 10++ litrów .

Ja tak samo mogę napisać, że exc mi 4l pali i co, uwierzysz? Stary, jak nie miałeś styczności z takim sprzętem, to nie wprowadzaj w błąd.

Na torze mx >10l/100km, wychodziło mi ok. 2,5-3l/mth. Na asfalcie może dałoby radę zejść do 7/7,5l/100, ale to trzeba już się naprawdę postarać. Jak komuś wyczynowa seta spali 6l to pojadę i uścisnę dłoń, bo tyle to mi piździk palił ...

Kawasaki KX250F

17

punk891 napisał/a:
Postrach napisał/a:

na yutube też latają na takich na city i wszędzie piszą od 6 do 10++ litrów .

Ja tak samo mogę napisać, że exc mi 4l pali i co, uwierzysz? Stary, jak nie miałeś styczności z takim sprzętem, to nie wprowadzaj w błąd.

Na torze mx >10l/100km, wychodziło mi ok. 2,5-3l/mth. Na asfalcie może dałoby radę zejść do 7/7,5l/100, ale to trzeba już się naprawdę postarać. Jak komuś wyczynowa seta spali 6l to pojadę i uścisnę dłoń, bo tyle to mi piździk palił ...

Tylko , że ja napisałem 125 w 2T, to może być DT / Huska itp i 6L zrobisz.

18

A miałeś huskę ? Czy twoja wiedza może wywodzi się z internetu?
Ja akurat z autopsji wiem, że huska mi na gaxniku 28 paliła min 9l. Zazwyczaj ok 10l.
Po portingu i na gaźniku 36mm spalanie już w okolicach kilkunastu litrów na 100.

KXF 250 '14

19 Ostatnio edytowany przez Postrach (2014-07-19 17:13:00)

Hustler13 napisał/a:

A miałeś huskę ? Czy twoja wiedza może wywodzi się z internetu?
Ja akurat z autopsji wiem, że huska mi na gaxniku 28 paliła min 9l. Zazwyczaj ok 10l.
Po portingu i na gaźniku 36mm spalanie już w okolicach kilkunastu litrów na 100.

Z huśką i dt'tką miałem styczność, chyba , że właściciele aż tak kolorowali swoje wyniki spalania.

Czyli choć byś się zesrał to 6L nie spalisz? I powinienem już wiedzieć , że 2T w 125tce zawsze spali 9-12L ?

20

Z huską nie miałem do czynienia, ale ktm przy spokojniejszej jeździe jakby się zmusić to spali ok. 8l, może uda się zejść trochę niżej. Przy ciśnięciu jest ok. 10-11l.

Kawasaki KX250F

21

Nie wiem, fanem eco drivingu nie jestem ale też nie latałem cały czas na 110%. Są i tacy co piszą o spalaniu na poziomie 6l.
Są dwie opcje w takim wypadku. Albo nawija makaron na uszy albo jeździ jak dziadek.
Nie jeden posiadacz husky na tym forum pisał o spalaniu na poziomie 10. Jest to w miarę normalny wynik a cyfra 6 to najwyżej w ogłoszeniu na allegro może się pojawić a nie przy dystrybutorze.

KXF 250 '14

22 Ostatnio edytowany przez TaurusPL (2014-07-21 12:19:13)

To jest temat o gas gasie, a nie skuterach i waszych husach dajcie sobie spokój.
Szukałem takiego gasa i dzwoniłem do paru klientów to jeden mówił że czekał na części do niego 2msc i to jest chyba jego największa wada.

MV Agusta F4 S 1+1 evo03 <- sprzedam/zamienię
Beta M4 3.5 <- sprzedam/zamienię
Honda CRF250R 2013 <- też xd

23

Ale przez chwilę był temat spalania, więc nie rozumiem Twojego oburzenia ...

Zanim kupiłem ktm'a, brałem pod uwagę też GG i z tego co się orientowałem, to z podstawowymi częściami ( tłok, korba ) problemu zbyt wielkiego nie było. Z różnymi pierdółkami na pewno jest większy problem.

Kawasaki KX250F

24

Według mnie to z częściami jest wszystko do ogarnięcia, tylko trzeba pomyśleć głową. Niedawno kupiłem husqvarne,  wszyscy mi mówili, że będę miał problem z częściami. Tymczasem wystarczył katalog z częściami, znajduje nr części wysyłam meila do dilera i w następnym tygodniu jest u mnie. I wcale nie jest drogo a za to mam oryginalne części ;) Przykładowo sprężyna podnóżki 33 zł,  według mnie to cena świetna ;) Bierz GG i miej sprzęta, którego nie widzi się za każdym rogiem Haha.

evolution09x, dnia 27 Maj 2013 - 17:20, napisał:
Nie wiem nawet co to tłok.

Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)