Temat: Zakup przez ebay, konto paypal
Witam, czy ktoś jest w stanie pomóc mi z zakupem części zza granicy? Pozdro.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Zakup przez ebay, konto paypal
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, czy ktoś jest w stanie pomóc mi z zakupem części zza granicy? Pozdro.
z czym dokładnie masz problem? zakładasz konto na ebay, zakładasz konto na paypal [url]https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/home[/url] tam konto mozesz powiązać ze soja kartą ale nie musisz bo można skorzystać z [url]https://www.paypal-doladowania.pl/[/url] i przelać kasę z konta bankowego na konto paypal.
A cała reszta jest prosta jak zakup na allegro. WYbierasz towar,kupujesz, wybierasz płatność paypal,logujesz się na konto,zatwierdzasz i czekasz.wszystko robi się automatycznie
Zalozylem konto, doladowalem odpowiednia kwota, teraz pytanie, czy przy zakupach z usa musze zaplacic clo i w jakiej kwocie mam przelewac pieniadze, musze je wczesniej przekonwertowac czy jak?
AD1. Cło + vat (zależy od kwoty zakupów) zazwyczaj płatne już w kraju
AD2. Paypal Przelicza od razu walutę
Płacąc paypal sam przewalutowuje. Cło zostanie ci doliczone do paczki,platne gotówką przy odbiorze(tak bylo w moim przypadku)
dokładnie jak piszą koledzy. Przelewasz hajs na konto paypal w zł, płacisz na ebay przez paypal i Ci samo przewalutuje na odpowiednia walute. musisz pamietac ze kurs jest wtedy srednio 10gr na jednostce waluty stratny dla Ciebie. Jak chcesz tego uniknąć bo zamierzasz więcej kupować, zrób sobie kartę walutową. Cło nalicza Ci urząd celny i płatne przy odbiorze paczki jako pobranie.
Ja nie biore paczki pobraniowej, tylko przelewam przez paypal najpierw
Sam kupuje na e buy, i nie wiedziałem ze z USA doliczają cło. Zakupiłem goggle za £40+ przesyłka gdzie pisało w przybliżeniu (Aprox)£10 wiec mamy około £50 , wyszło taniej jak na alledrogo , czekam i przyszło awizo zapłacić £12 za paczkę , takim sposobem zapłaciłem drożej jak na alledrogo , nie wiem czy to na wszystko z USA jest cło , ale juz nie kupuje z tamtąd, wole z Uk i wiem ze nic nie zapłacę więcej ..
Ja nie biore paczki pobraniowej, tylko przelewam przez paypal najpierw
Ale cło płacisz pobraniem.
Kupujesz paczkę na ebayu.
Płacisz za przedmiot i transport jak na aukcji.
Paczka przylatuje do PL i trafia na urząd celny.
Jak celnicy stwierdzą, że nie płacisz cła to dostaniesz paczkę do domu i tyle.
Jak jednak stwierdzą, że trzeba doliczyć cło+vat to dostaniesz wpierw do domu list z urzędu celnego.
Wypełniasz druk, załączasz dowód wpłaty paypal, wydruk aukcji itd.
Wysyłasz do urzędu celnego (fax, poczta, mail, osobiście).
Oni obliczają cło+vat (+/-25% wartości tego co zapłaciłeś wliczając wysyłkę).
I albo idziesz odebrać paczkę do urzędu celnego i tam płacisz albo jeżeli zaznaczyłeś wysyłkę do domu - obierasz paczkę i jako pobranie opłacasz te cło i vat.
Oczywiście tyczy się to tylko paczek spoza UE.
Jak kupisz coś w UE to cła i vatu nie płacisz.
Dokładnie jak hacker pisze ,u mnie akurat doliczyli cło ....
jest jeszcze jedna opcja. Miedzy narodowy program partnerski. Kraje i sprzedawcy w nim uczestniczacy doliczaja wszystkie oplaty do kosztow wysylki. W ten sposob wiesz jaka bedzie finalna cena ze wszystkim.
Przykladowa aukcja.
[url]http://www.ebay.pl/itm/281176675146?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649[/url]
Paczuszka przyszła równo po 2 tygodniach nic mi nie doliczyli poza wysyłką i prowizją za wymianę walut na paypal, a poza tym i tak zaoszczędziłem ponad 45% tego co zapłacił bym w PL :)
To Ci sie udało , ale i tak dużo rzeczy opłaca sie bardziej na ebuy .
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Zakup przez ebay, konto paypal
Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 79 zapytań