Temat: Yamaha WR 125 vs MZ 125 SM
Witam, zastanawiam się co lepiej kupić WR czy MZ ,co ma wiecej mocy, co jest mniej awaryjne, czy polecacie jakis inny motocykl 125 4T ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Yamaha WR 125 vs MZ 125 SM
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, zastanawiam się co lepiej kupić WR czy MZ ,co ma wiecej mocy, co jest mniej awaryjne, czy polecacie jakis inny motocykl 125 4T ?
Chcesz zmieniać ze 125 4t na 125 4t? Jak dla mnie bez sensu, bo różnica żadna
Tak, chce zmienic gdyż DR została skasowana bo Paniusia pierszeństwo wymusiła A2 za rok robie, a potrzebuje na teraz 125 4t tylko nwm czy MZ czy WR :)
Bierz MZ jak znajdziesz zadbaną to bedzie git. A wiem co piszę. Jak sobie ją podkoksisz modami to z 18-19 KM bedziesz miał. Zreszta jest artykuł o niej na naszej stronie Supermoto
Pzdr
Skąd jesteś? Znajomy ma w Gdańsku na sprzedaż MZ za 3200zł. Tylko do zrobienia rozrusznik, bo bendix się posypał.
Skąd jesteś? Znajomy ma w Gdańsku na sprzedaż MZ za 3200zł. Tylko do zrobienia rozrusznik, bo bendix się posypał.
To dwie rózne sprawy rozrusznik a sprzełgiełko. Ogólnie te MZ maja co jakiś czas problemy z rozruchem elektryczny - wszystkie - taka bolączka konstrukcyjna. Gdzieś na forum niemieckim czytałem, że to wina masywnych podzespołów ( jak na 125) i rozrusznie tego wszytskiego troche to obciąża. Najbardziej w dupe dostaje to sprzęgiełko ( plastikowy pierścień z metalowymi kiełkami).
Jednak coś za coś. Przynajmniej silnik mocarny i nie do zajechania.
Wszystko jest do zrobienia. Mi typ zrobił rozrusznik za 60 zł ( elektryk samochodowy ) wymienił wszystko w nim i kręcił jak złoto do dziś. Sprzęgiełko samemu da się wymienić jednak kosztuje od 200 za używke do 400 u importera ( nawet 430 ) osobiscie bralem sam z ebay nowe z fabryki na nasze za jakies 300 zl.
Mam nadzieje ze cos pomoglem.
osobiście dla mnie nie ma wielkiej różnicy między tymi sprzętami , brałbym mz'tke gdyż patrząc na wr'kę podnosi mi się , lecz jeśli chodzi o bezawaryjność itp to myśle , że oba sprzęty na tym samym poziomie
Ja bym brał MZ, gorsza od WR nie jest, może nawet lepsza. Na korzyść MZ przemawia różnica w cenie, za którą można sobie konkretnie moto odstawić i się dobrze na nie ubrać, może nawet jeszcze na benzynę zostanie ;>
z Krakowa jestem, MZ-tka jakos do mnie nie przamawia, a jak wyglada bezawaryjnosc MZ?
a o Duke 125 co sądzicie, lepszy od WR ?
z Krakowa jestem, MZ-tka jakos do mnie nie przamawia, a jak wyglada bezawaryjnosc MZ?
Napisałem ci w u góry. I to jest w zasadzie wszystko. Oczywiście tłok czy ogólny przegląd silnika wypada zrobić ale spokojnie gdzieś po 60 k a myślę, że nawet 80 k przebiegu. Nie chce skłamać ale jak grzebałem jakiś miesiąc temu w jebaju szkopskim to zestaw cylinder + tłok i reszta potrzebnych gratów kosztował chyba 150 euro za nówke oryginalną ( zamieników chyba nie robią).
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Yamaha WR 125 vs MZ 125 SM
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 86 zapytań