Odp: Nowe prawo ( prawo jazdy kat. B)
spoko panowie, już po problemie
[url]http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,kat,B,takze,na,manualne,skrzynie,biegow,23574.html[/url]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Nowe prawo ( prawo jazdy kat. B)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
spoko panowie, już po problemie
[url]http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,kat,B,takze,na,manualne,skrzynie,biegow,23574.html[/url]
Powinni wtedy zwrocic kase tym ktorzy maja kat A1 :D marzenia scietej glowy niestety, troche sie pojebalo na przestrzeni ostatnich lat. Wprowadzono kat A2 od 18stu i A od 24 (chyba ze mamy juz wspomniane wczesniej A2 od 2 lat) zeby mlodzi rajderzy sie nie zabijali siadajac na jakies przecinaki, ale prawda jest taka ze teraz jest tylko gorzej bo i tak jezdza ale bez prawka. Zabic sie mozna nawet na hulajnodze i te wszystkie nowe kategorie czy 125 na B to tylko wyciaganie kasy
Idealnie, akurat zaraz mi mija trzeci rok jak mam prawko B także na legalu bede mogl smigac jak wejdzie ta ustawa ze skrzyniami manualnymi;) Dzięki za pomoc, pozdrawiam:)
Udogodnienie bardzo duże, bo na 125 już można coś spróbować pojeździć, ewentualnie jeśli się spodoba to myśleć o prawku i czymś większym.
No i podpisane, za miesiąc będzie można popylać 125cc, które nie jest mocniejsze niż 11kw :-)
więc temat np Aprilli RS odpada, tak samo jak mocnych 125 2T :-)
No właśnie - jakie motocykle wchodzą do tej klasy ?
Ja wymyśliłem takie:
MZ SM 125
Kawasaki D-tracker
yamaha TW125
Honda CBR 125
Na kat a1. teorytycznie też pozwala jeżdzić na 125 cc do 11 kW.
Lecz jak wiadomo większość 125 ma wpisaną mniejszą moc w dowodzie niż te 11 kW.
no tak, tylko, że kat a1 możesz robić kiedy ? w wieku 17 lat chyba. Natomiast na kat B, najwcześniej wsiądziesz mając 20 lat, o ile kat B zrobiłeś w wieku 17 :)
Kat A1 16 lat
Kat B 18 lat
Łapie sie dużo motongów, ale nie wszystkie mają wpisane te 11kW w dowodzie i trzeba szukać innych egzemplarzy
Wszystkie 125 w to wchodzą tylko tak jak mówie, niektóre mają nakopane w papierach i mają ponad 11kW i trzeba zrobić tak jak w przypadku blokowania moto na A2 w celu zmniejszenia mocy > wykres z hamowni > urzędy i załatwianie
No i podpisane, za miesiąc będzie można popylać 125cc, które nie jest mocniejsze niż 11kw :-)
więc temat np Aprilli RS odpada, tak samo jak mocnych 125 2T :-)
No właśnie - jakie motocykle wchodzą do tej klasy ?
Ja wymyśliłem takie:
MZ SM 125
Kawasaki D-tracker
yamaha TW125
Honda CBR 125
Jeśli SM to tylko to pierwsze ! Polecam 5-cioma członkami.
Generalnie to większość motocykli o pojemności 125 ma wpisane w dowód 11kw ;) tak więc nawet taka cagiva mito czy exc posiadające znacznie więcej koników niż 15 może być w rękach 3 letniego kierowcy samochodu ;)
W Niemcowni zabrali się np za posiadaczy skuterów 50cc. Zatrzymywali, hops na hamownię i jak rozpędza się do więcej niż 65km/h dowodzik + mandat :-)
Może dla motocyklistów zrobią to samo :P
Nie mają na to pieniedzy :D
jak by się rozpoczęły takie kontrole to tylko moduł blokujący obroty/moc i odjazd sam takie coś muszę skombinować do mojej pierdziałki :D
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Nowe prawo ( prawo jazdy kat. B)
Wygenerowano w 0.050 sekund, wykonano 76 zapytań