46

Odp: CRF 450R 08' barszcz91

Dokłanie, mierzy się tam, gdzie opona styka się z felą. Dlatego najlepiej się to robi ze zdjętą oponą.
Potem wynik w cm podzielić na 2.54 i mamy szer. felgi.

KXF 250 '14

47

PunBB bbcode test

heh
piasta ta chyba nie jest od crf bo ma 8 mocowań tarczy od czego może być ta piasta?

48

no i przyszły kółka, stwierdziłem ze czerwony do niej pasuje
mam tylko jedno zdjęcie bo wieczorem skończyłem i nie było gzie zrobić fotogalerii
PunBB bbcode test

49

Klasa !
Do pelni szczescia jeszcze 320 mm ;)

KXF 250 '14

50

Ostatnio zauważyłem na postoju że tylne koło ma większy odstęp od strony łańcucha niż od tarczy. Między wahaczem a rantem felgi jest  odstęp od strony łańcucha 3,5cm a tarczą hamulcową 2,5 czyli trzeba by było o 0,5cm trzeba przesunąć w lewą i pytanie czy ma to jakieś znaczenie w prowadzeniu bo jak puszcze na luzie kierownice nie ściąga na żadną stronę ale gdy chce bez rąk skręcić ciałem w prawo jest ciężej niż w lewo. Czy tak powinno być?

51

A łańcuch na chwilę obecną Ci nie obciera o oponę ? Albo nie jest już bardzo blisko od opony ? Jaką masz gumę z tyłu na tej feldze ? (rozmiar)? Ja bym nie przesuwał bo to się wiąże z przesunięciem zębatki, tarczy i dotoczeniem nowych tuleji dystansowych.

52

niby jest już zacięta opona, ogólnie łańcuch nie czepia o rant felgi ani oponę (szerokość opony 150x17") ale czy te 0.5cm ma jakieś znaczenie?

a tulejki nie ma sensu toczyć bo zębatka zacznie czepiać o prowadnice i za wahacz jedynie co to na szprychach ustawić czyli  przecentrować tylko czy warto?