Temat: [K] wałek rozrządu do Husqvarny SMR 570 2001r
Pasuje też od TE i TC jak również od 610
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » [K] wałek rozrządu do Husqvarny SMR 570 2001r
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pasuje też od TE i TC jak również od 610
Chyba że ma ktoś pomysł jak uratować urwany gwint od trzymający pompę wody.
O krzywke się na razie nie martwię :)
Chyba że ma ktoś pomysł jak uratować urwany gwint od trzymający pompę wody.
O krzywke się na razie nie martwię :)
Jak sie da nakręcić choć trochę nakrętkę to ją nakręcić a potem przysmarkać spawarką aby nie spadło a w między czasie szukać wałka na podmianę.
Mam jeden wałek w takim stanie:P pewnie ktoś sciagał łożysko złym ściągaczem.
ściągasz lozyska, idziesz do tokarza żeby ściął gwint do końca i wywiercił otwór ( wsio na tokarce oczywiscie) pod gwint. Robi gwint w otworze, wkręcasz tam szpilke (m5?) na loctice typu super-kamień-beton-prędzej-urwiesz-niż-wykręcisz i tyle, prawie orginał.
Kwiesta czy miesa starczy, ale lepiej spróbować bo i tak przecierz miał isc na smieci.
no właśnie tak kombinuję.
o dziwo gwint pękł przy próbie odkręcenia pompy. Ale mniejsza, ja wymysliłem żeby ściąć aż do łożyska bo tam jest grubiej.
To by Ci musiał jeszcze frez zrobić na szpilce, bo zauważ (na zdjeciu nie widać) że ta czesc pręta gdzie wiatraczek sie naklada nie jest w przekroju okrągła, tylko ma podcięcie do zablokowania wiatraczka w jednym miejscu.
To ta Huska co stoi u Karalucha?
zgadza się
Wczoraj ją oglądałem, fajna sztuka :)
Nie dziękuję :)
Łączmy się w bólu posiadacze SM570R ;-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » [K] wałek rozrządu do Husqvarny SMR 570 2001r
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 80 zapytań