Temat: Jakie są różnice w Husaberg FE570 a FS570 rocznik 2010
Witam, zastanawiam się czy FE570 różni się od FS tylko plastikami, kołami i przednim hamulcem.
Czy są takie same amortyzatory i sprzężyny, skrzynia biegów, elektronika ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie są różnice w Husaberg FE570 a FS570 rocznik 2010
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, zastanawiam się czy FE570 różni się od FS tylko plastikami, kołami i przednim hamulcem.
Zawieszenie ma mniejszy skok i jest sztywniejsze poprostu przygotowane pod potrzeby supermoto w modelu Fs.
Silnik jest przeniesiony bez zmian do z fe do fs.
Plastikami raczej nie,tylko przednim blotnikiem, zawieszenie całkiem inne, półki, sprężyny itd, tylne zawieszenie również, hamulec przedni, pompa, zacisk tarcz. Reszta bez zmian.
Interesuje Ciebie ten Berg z Poznania?
[url]http://otomoto.pl/husaberg-fe-570-M3989030.html[/url]
Jest to FE 570 tylko, że pierwszy właściciel przerobił go na FS kupując wszystkie elementy nowe w salonie od FS.
Koła zawieszenie hamulce.
SPAX napisał/a:Witam, zastanawiam się czy FE570 różni się od FS tylko plastikami, kołami i przednim hamulcem.
Czy są takie same amortyzatory i sprzężyny, skrzynia biegów, elektronika ?Interesuje Ciebie ten Berg z Poznania?
[url]http://otomoto.pl/husaberg-fe-570-M3989030.html[/url]
Jest to FE 570 tylko, że pierwszy właściciel przerobił go na FS kupując wszystkie elementy nowe w salonie od FS.
Koła zawieszenie hamulce.
Widziałem to ogłoszenie, fajny. Dlatego też szukam info jakie są różnice. Może ktoś ma Owner's manual do FS bo mam tylko do FE, a mógłbym porównać części. Ja zastanawiam się nad przeróbką FE na FS bo mam takiego, jednak jak koszty będą zbyt duże lub znajdę serię FS do 20K to kupię drugiego.
kolega toivias ma oryginalne części sm od berga FS 570 na sprzedaż.
zajrzyj do działu giełda.
półek nie musisz zmieniać.
wystarczą koła, hamulce i zawieszenie
I mam namiary na gościa, który się z tobą zamieni licznikiem i pólkami jeśli chcesz (FS na FE).
Ja mam do sprzedania już tylko kompletny przedni hamulec bez pompy.
FS od FE różni się:
Zawieszeniem,
półkami,
licznikiem (chyba się go nie da przeprogramować),
błotnikiem,
przednim heblem,
przełożeniem (zębatki).
edit:
no i oczywiście kołami ;)
A licznik nie jest taki sam? Chyba Bergi i KTMy wszystkie miały taki sam, da się przeprogramować bez problemu.
A licznik nie jest taki sam? Chyba Bergi i KTMy wszystkie miały taki sam, da się przeprogramować bez problemu.
z wyglądu to samo, ale z tego co gadałem z gościem od którego brałem części z FSa zapierał się, że licznik jest inny i nie da się go przeprogramować -> dlatego napisałem chyba.
Naklejka z numerami części na liczniku też mówiła, że inny jest dla 17 i 21.
Z wyglądu jest to normalny, nowszego typu, wąski licznik - żeby nie było, też mnie zdziwiło to, że się go nie da podobno przeprogramować.
Da się tylko jest zablokowany i trzeba go odblokować odłączając dwa kabelki z tego co pamiętam.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie są różnice w Husaberg FE570 a FS570 rocznik 2010
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 69 zapytań