Odp: Jakie Enduro 250 polecacie ?
Bardzo ci dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.
A co powiesz o typie jakim jest exc ??
Co polecisz od siebie ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie Enduro 250 polecacie ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bardzo ci dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.
A co powiesz o typie jakim jest exc ??
Co polecisz od siebie ?
DT kupiłem, 400zł od razu poszło nawet nie wiem na co. Silnik oprócz słabej kompresji w dobrym stanie, więc tylko kolejne 400zł na tłok i szlif. No i jeszcze następne 400-500zł by się przydało i będzie wszystko super zrobione, że nie będzie trzeba już nic robić do końca sezonu (no chyba, że coś jebnie, czasem się zdarza tak z zaskoczenia ;> ) Więc tani motor, a moc całkiem przyzwoita.
Zależy jaki exc.
2T fajny, popularny, bardzo mocny. Jednak jak każdy 2T słaba strona to nikasil. Jak kupisz z zatartym cylindrem, albo z jakąś wbitą tuleją to musisz liczyć 2000zł na nowy cylinder. Zamienników nie ma.
Większość używanych 125/200 jest do remontu i tutaj nie ma co liczyć na cuda. Jak dorwiesz taki sprzęt za jakieś 5000zł to za kolejne 4000zł zrobisz w nim kompletny remont.
4T sporo kosztują nawet stare roczniki, nie zostanie Ci nic na remont. Remont bardzo drogi nie jest. Motocykl bardzo dobry stąd też trzyma cenę. Polecałbym 400 z RFS.
Co mogę polecić.
Ciężko tutaj będzie. Sam miałem taki dylemat rok temu i było bardzo ciężko.
Ogólnie skłaniałbym się do 125/200 2T KTM-a. Ma homologacje, bardzo dobry osprzęt, ładnie wygląda, dobrze jeździ, dużo używanych części, dużo serwisów, da się kupić za 5-6tys. i za kolejne 4 doprowadzić do ładu.
Jest mocny i ma 6 biegów.
2T proste naprawy które ogarniesz sam z ojcem.
Są instrukcje napraw, filmy, fora.
Ewentualnie 400 RFS ale ciężko kupić i dużo kosztuje jak to KTM.
Jest też DR 350/ XR 400 ale fakt faktem może się nie podobać.
W takim razie albo poszukać czegoś po remoncie albo tak jak mówisz zrobić remont.
Niestety nie namowie chyba ojca na dt 125 już jedna mi uciekła z przed nosa możesz sobie zobaczyć.
[url]http://olx.pl/oferta/yamaha-dt-125-r-CID5-ID622DJ.html#df71cfc5ff[/url]
EXC na dłuższe wypady po czarnym odpada, bynajmniej w 2-paku.
Lepiej już DRZ400 skoro DR350 ci się nie podoba.
Odpuść po remoncie. Nigdy nie wiesz czy był robiony, czy ktoś nie pominął jakiejś ważnej rzeczy.
Zawsze lepiej zrobić remont samemu.
Chyba, że kupisz motocykl od kogoś bardzo zaufanego.
EXC na dłuższe wypady po czarnym odpada, bynajmniej w 2-paku.
Lepiej już DRZ400 skoro DR350 ci się nie podoba.
DRZ nie kupi w tych pieniądzach.
drz400 już bardziej no i myślę że nie jest stosunkowo drogi w utrzymaniu w stosunku do wr czy exc ?
jeśli kupisz zadbaną sztukę do praktycznie żadnej kasy nie musisz wkładać w nią. Problem w tym , że za 8k ciężko Ci będzie kupić zadbaną sztukę , bo ostatnimi czasy ceny drezynek lecą mocno w górę
Drz bez papira można za 5k wyrwać. Znajomy kupił E w bdb stanie właśnie za taki hajs.
Od pasera czy od złodzieja?
Sprawdzany vin na komendzie i wszystko ok, co działo się wcześniej z moto to pojęcia nie mam.
kolega napisał że ma mieć homologację
No tak to akurat prawda że zależy mi na homologacji..
Będe myślał nad czymś z exc lub drz ....
Teraz mam troche mętlik w głowie czy 4t czy 2t jużsam nic nie wiem...
Dzięki za pomoc.
Nie nastawiaj się też typowo na dany motocykl.
Przeglądaj oferty i szukaj ideału w dobrych pieniądzach.
Pamiętaj też że rodzynki sprzedają się w jeden dzień. Więc jak na coś trafisz to za długo nie myśl.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie Enduro 250 polecacie ?
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 87 zapytań