Temat: Jakie Enduro 250 polecacie ?
Tak jak w temacie. Szukam jakiegoś 250 w 2t do 5-10 tys.
Motor głównie w teren ale chciałbym go zarejestrować.
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie Enduro 250 polecacie ?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak jak w temacie. Szukam jakiegoś 250 w 2t do 5-10 tys.
Motor głównie w teren ale chciałbym go zarejestrować.
Pozdrawiam
KTM EXC 125-300 masz wybór, wszystkie 2t.
Zaznaczam, że jest to hard enduro, które potrzebuje troszkę pieniędzy żeby je utrzymać w przyzwoitym stanie.
Z Soft'a nie wiem czy coś przyzwoitego wypuszczali w 2t w takiej i podobnej pojemności.
No właśnie wolałbym soft enduro.
Niestety wr 250 też odpada prawda ?
Nawet 4t nie ma żadnego softa :D wszystko urywa dupe
honda crm 250
sam nie wiem co robić. Chciałem dt 125 ale za słabe ;/
No to weź EXC125.
Zadajesz pytanie na forum, a na początku to ty sam musisz sobie je zadać, czyli "czego potrzebuje" "ile mam do wydania rocznie na remonty" i "jakie mam doświadczenie"
Może wybór byłby lepszy jakiegoś większego EXC, ale ja wiem czy ci to rąk przy samej dupie nie urwie ?
Według mnie nie ma sensu szukania jakiś nietypowych sprzętów byleby niektóre warunki były spełnione, bo potem będzie miał kłopot z częściami i późniejszą sprzedażą. ;)
A czy przy hard enduro przy spokojnej jeździe dajmy na to w week bedzie wymagał remontu ?
KDX 200/250 ale szybciej w UK trafisz jak u nas.
KLX 300 by pasował, ale o niego też u nas trudno
A czy przy hard enduro przy spokojnej jeździe dajmy na to w week bedzie wymagał remontu ?
Wszystko zależy jakie przebiegi zrobisz w całym sezonie i jak będziesz dbał o motocykl. Trzeba się liczyć, że filtr zawsze jest czyszczony co jazdę, tak samo łańcuch i częste wymiany oleju. Im bardziej będziesz dbał, tym dłużej motocykl będzie chodził.
Ściągnij sobie książkę serwisową i zobacz co ile mth zalecany jest remont, oczywiście są to suche dane i jak się dba to można te przebiegi wydłużyć o 2x, aczkolwiek będziesz miał mniej więcej obraz tych remontów.
Według mnie jakbyś szukał czegoś z softa 4t to : DR350 lub DRZ400.
Z hard enduro 4t : EXC 400/450 ewentualnie WR400
Z hard enduro 2t : EXC125/200/250 większych nawet nie ma sensu wymieniać, bo ci łapy już urwie ćwiara.
Jedyny słuszny wybór w twoim przypadku to DR350 , Tani w utrzymaniu z kasą się zmieścisz, wygląda jak stara babura ale to nic, zarejestrujesz to, jak nie będziesz latać jak dzika kuna to i rąk nie pourywa
Rozumiem i dzięki za pomoc.
A jeśli chodzi o światło tył czy jest obowiązkowe przy rejestracji no i dopuszczeniu w ruchu ?? raczej tak... czyli rozumiem ze przy typach moto w których tego światła brak muszę kombinować i zakładać ????
Myślę nad Yamaha wr250 Co sądzicie ??
Oczywiście, że jest obowiązkowe, musisz mieć światła przód, tył, kierunkowskazy, sygnał dźwiękowy, światła pozycyjne przód/tył, światła mijania i drogowe, lusterko lewe. Nie mówię już nawet o oponach, czy sprawnych hamulcach, bo to oczywiste, to chyba wszystko, żeby przegląd przejść.
A czy opona terenowa przejdzie przegląd i czy w ogóle jest dopuszczalna na czarnym? Oczywiście mowie to o krótkim dojechaniu do lasu. No i co na to policja :-D
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie Enduro 250 polecacie ?
Wygenerowano w 0.049 sekund, wykonano 76 zapytań