1

Temat: Supermoto na A2.

Siemka,
Zbliża się czas kiedy będę robić prawka na moto i samochód.
Zwracam się do was z pytaniem jakie moto polecacie, latam obecnie od 4 sezonów na 50 i chciałbym się przerzucić na supermoto.
Moto musi spełniać kryteria A2 no i moje, czyli musi jakoś latać.
NA allegro stoi dużo motocykli z możliwością rejestracją na A2, ale miałem mało do czynienia z supermoto, potrzebuje pomocy od was jaki motocykl najbardziej polecacie i kwestia finansowa, nie mam zamiaru oszczędzać, ale żałować, też nie.
Cena do 12-15k

HAH.!
Zajebisty sport.!!!!!!!

2

Odp: Supermoto na A2.

Tematów takich było kilka, to nawet ja wiem.
DRZ 400sm
Często trafiają się LC4 640 rejestrowane pod A2 ale ten motocykl wymaga już pojecia o jeździe.

3

Może jakaś Yamaszka wr250 .....

Ktm#exc#525#sm

4

Co do rejestracji na A2 to praktycznie dużo husek się łapie. 450 miały mało mocy kW wpisywane w dowodach, więc nad nią się zastanów może też.

Sprawdź nas na Facebook'u https://www.facebook.com/MotoKoty
Oraz na Youtube https://www.youtube.com/motokoty

5

Tak odrazu radzicie mu z 50 na 450 nie za szybko ?duza różnica , niech chłopak ćwiarą pojeździ trochę a pózniej na coś większego ...

Ktm#exc#525#sm

6

Jeździłem DRZ SM  i prawde mówiąc szatan to to nie jest - do nauki jak i zabawy w sam raz.  Dużo ludzi z 50 wsiada odrazu na szosowe 600 czy więcej a te mają moce rzędu 100KM. DRZ  ma tych koni 40 i według mnie jest to dobry motocykl do nauki i miejskiego swirowania :)

7

Myślę, że kolega mając 4 lata stażu już choć trochę ogarnia temat motocykli i nie jest wariatem, żeby odkręcać do oporu. Ja ze swoim stażem 1,5 roku na dt 125 potrafiłem kolegi katem przejechać na gumie tak, że mu kopara opadła. Każdy inny. Ale jeśli chcesz użytkować motocykl bezstresowo i tanio to bierz DRZ. Mam teraz do czynienia z tym sprzętem i jest bardzo fajny. Nie narwany, ale i poszaleć można. Jeśli się trochę obawiasz o większe moto to DRZ bedzie idealna. Co do tego przykładu 450, który podałem chodziło mi o to, że jeśli będzie chciał to huski łatwo dorwać tak, żeby na A2 się łapały.

Sprawdź nas na Facebook'u https://www.facebook.com/MotoKoty
Oraz na Youtube https://www.youtube.com/motokoty

8

Pomyśl też o huskach sm 610 ( to nazwa. Faktyczna poj. To 577 o ile pamiętam ). Czasem sa maja juz w papierach 22 kW bo byly sciagane z zachodu. Czasem tez maja 36 kW wpisane ( o 1 za dużo ). Faktyczna moc to o ile pamietam 56 KM. Poszukaj na forum bo był temat o delikatnych dławieniach i rejestrowniu juz jako osłabiony ( oczy. Tymczasowo )

9

Dzieki za odpowiedzi, właśnie oto mi chodziło, żebyście doradzili mi moto które mnie przygotuje do prawdziwych motocykli.

zuczek napisał/a:

Myślę, że kolega mając 4 lata stażu już choć trochę ogarnia temat motocykli i nie jest wariatem, żeby odkręcać do oporu. Ja ze swoim stażem 1,5 roku na dt 125 potrafiłem kolegi katem przejechać na gumie tak, że mu kopara opadła. Każdy inny. Ale jeśli chcesz użytkować motocykl bezstresowo i tanio to bierz DRZ. Mam teraz do czynienia z tym sprzętem i jest bardzo fajny. Nie narwany, ale i poszaleć można. Jeśli się trochę obawiasz o większe moto to DRZ bedzie idealna. Co do tego przykładu 450, który podałem chodziło mi o to, że jeśli będzie chciał to huski łatwo dorwać tak, żeby na A2 się łapały.

Wydaje mi się, że po takim czasie i tysiącach kilometrów mam już poukładane w głowie.
Chciałbym kupić coś co da mi frajdę z jazdy na długi czas i polatać z wami na tarrory :)

Czekam na dalsze odpowiedzi.

HAH.!
Zajebisty sport.!!!!!!!

10

No to dr-z ;)

11

Moja 530-tka ma w dowodzie chyba 9kW, chyba ze jeszcze o pojemność chodzi...

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

12

Moja 530-tka ma w dowodzie chyba 9kW, chyba ze jeszcze o pojemność chodzi...

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

13

co do A2 to tylo liczy sie ile ma  kw i tez waga ale jak masz 9 kw to sie łapie jeszcze z nadmiarem :)

Husqvarna sms/smr 125 10'  & Kawasaki kxf 250 09'