1

Temat: Airoh S5 & Arai Tour-X 3 opinie ?

Chcę kupić nowy kask i zastanawiam się nad Airoh S5, ma ktoś go i mógłby napisać o nim coś więcej. Okazyjnie mogę też kupić używanego Arai Tour-X 3 o jego opinie też bym prosił.

2

Odp: Airoh S5 & Arai Tour-X 3 opinie ?

up

3

ja mam airoha s4 co prawda ale; co moge powiedziec, bardzo wygodny, wyjmowany srodek, opcja 3 w 1 tj mozliwosc demontazu szyby czy daszku bardzo sie przydaje i jest praktyczna, mial kilka delikatnych wywrotek i nic sie nie działo, szyba delikatnie sie porysowala w gornej czesci od daszku ( ale moze to z mojej winy bo za mocno przykrecilem ) po roku czasu rozbil sie to tego stopnia ze musialem doszyc dodatkowy material na gąbki policzkowe, mimo tych drobnych mankamentow polecam. :  )

Pozdro 400
haters know what to do..

4

A jak jest z wentylacją bo dzisiaj porównywałem w sklepie s4 i s5 i pod daszkiem nie widziałem żadnego a chyba musi być ? Różnica taka że w s5 szczękowy jest regulowany a dokładniej mówiąc można tylko zamknąć albo otworzyć w s4 tylko otwarty. Oprócz tego podobno poprawili domykanie szybki, tak mówił sprzedawca. Nie ma już tych świstów i gwizdów ? Oprócz tego dodali blendę + miejsce na pinlock, szkoda tylko że nie dają w komplecie bo trzeba dokupić cena 149. Mierzyłem i tak samo jak obecny dome na mnie dobrze leży Lka :)

5

Rzeczywiscie nie ma tam wentylacji, ale to nie problem, przy zamknietej szybie w srodku nic jie paruje i da sie oddychac. Z domykanie szybki jest tak ze musisz ja paluchami trzasnac, przycisnac zeby sie zatrzasnela, a do otwierania jest taki malutki dzyndzel. W rekawiczkach delikatnie niewygodnie sie to robi. Jak dla mnie jest cicho, oczywiscie jak wieje prosto w twarz to cos tam zaswiszczy, a blenda jest spoko, brakuje jejw 4 niekiedy a cala przyciemniana szyba droga.

Pozdro 400
haters know what to do..

6

Rzeczywiscie nie ma tam wentylacji, ale to nie problem, przy zamknietej szybie w srodku nic jie paruje i da sie oddychac. Z domykanie szybki jest tak ze musisz ja paluchami trzasnac, przycisnac zeby sie zatrzasnela, a do otwierania jest taki malutki dzyndzel. W rekawiczkach delikatnie niewygodnie sie to robi. Jak dla mnie jest cicho, oczywiscie jak wieje prosto w twarz to cos tam zaswiszczy, a blenda jest spoko, brakuje jejw 4 niekiedy a cala przyciemniana szyba droga.

Pozdro 400
haters know what to do..

7

Mierzyłem Airoha S4 i zaraz potem Shoei Hornet DS, i niestety wypadł bledziutko. Airoh w porównaniu z Shoei robił wrażenie plastikowego kibla na śmieci.
Sprawdź tego Arai.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

8

pewnie dlatego jest 3 razy drozszy ? rzeczywiscie jak kupowalem s4 mialem okazje miec na glowie Shoeia, jest niepodwazalna różnica, ale wtedy kosztowal 2 kafle, airoh za 600 PLN tez spelnia swoje zadanie, mi pasuje : )

Pozdro 400
haters know what to do..

9

Nie paruje ? No nie wiem :) Po bokach są tylko kratki wypuszczające ciepłe powietrze ? Ale z tego co widziałem to rzeczywiście nie ma innej wentylacji ani żadnych wywietrzników na samej czaszy oprócz tej wentylacji szczękowej. Dla mnie trochę lipa. Nadal czekam na opinię kogoś kto posiada już S5 :)