Temat: Co dalej po dr-ztce?
Witam panowie jaki moto byście proponowali po dr-z ? Dalej miało by to być sm ale lżejsze i mocniejsze a i od czasu.do czasu żeby można było polatać na brudasach ;-) proszę o opinie pzdr ;-)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Co dalej po dr-ztce?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam panowie jaki moto byście proponowali po dr-z ? Dalej miało by to być sm ale lżejsze i mocniejsze a i od czasu.do czasu żeby można było polatać na brudasach ;-) proszę o opinie pzdr ;-)
Mam ten sam "problem" :) zastanawiałem się nad ktm 525 albo husqvarną TE 510
to samo :) ja myślę o 530 exc z kołami sm albo 690 smc ( 690 troche ciężkawe do terenu ) 530 wydaje mi się idealna
kojarzę że masz chyba nie długo ta drz, niezmieniaj dopóki jej całkiem nie ogarniesz i bedziesz mógł sie przesiadać na lepszy sprzęt. jak to mówią kierowcy szlifierek kupic litra i jezdzić jak piz.a, a drzta nie potrzebuje serwisu a jakis wyczyn czy bedzie katowany czynie to potrzeba mu dobrego serwisu a co za tym idzie drogiego
no właśnie dla tego jakoś nie śpieszy mi się ze zmianą.... DRZ nie raz mnie jeszcze zaskakuje :)
ale jak nadarzy się okazja będę korzystać. Była na allegro taka piękna 530 sixdays ale nie zdążyłem sprzedać DRZ chce za nią dużo pieniędzy, żeby szybko jej nie sprzedać :)
Panie Mateo579 takich tematów było od chuga... Przecież wiesz jakie są motocykle klasy 400/600...
Chcesz, żeby za każdym razem na nowo pisać EXC, CRF, WR itp...
No albo jak już Ci kosmicznie brakuje mocy że śpisz jak jedziesz, to może jakiś mały ,,tjuńng ,, - słyszałem, że po paru poprawkach można z drezyny trochę wykrzesać ponad fabryke.
Mega wykresik/rysunek!
ten rysunek trzeba do oddzielnego tematu i przykleić pt "instrukcja doboru motocykla" :D
fajny rysunek, ale z błędami, wr450f i crf450x są street legal :)
A co do tematu - czego dokładnie szukasz. Wybór masz ogromny. Ma mieć e-start? częste serwisy? Duża moc? niska waga? Każdy ma jakieś wady i zalety.
Ja sobie wymarzyłem suzuki 450 rm-x - wtrysk, moc 46 koni (nie powala), serwis jak drz (wymiana tłoka wg serwisówki - never), lekki (124kg), estart i kickstart. Jedyna wada, praktycznie ich nie ma na rynku, bak 6 litrów (80-90km zasięgu) :)
Z innych honda crf450x, podobno legendarna (w stanach), ale np w serwisówce wymiana tłoka co 15 godzin. Aczkolwiek są tacy co jeżdżą przez 5 lat na jednym i działa. Yamaha wr450f - moim zdaniem bardzo mocna, też już owiana niezłą historią, serwisówka wymagająca, a forumowo "pancerna". KTM 400/450/525/530 - wymiana tłoka 90mh wg serwisu. Masz jeszcze kawasaki klx 450r, widziałem 2 na allegro, super rzadkie. Masz jeszcze DRZ E lub Y (50 koni, niższa waga). Masz jeszcze masę 250 np yamaha wr250f mocą dorównuje DRZ (43konie). Masz 350 z ktma (który jest GENIALNY, ale drogi..). Masz jeszcze scherco, husabergi, husqvarny i inne i nikt CI nie doradzi co będzie najlepsze.
Np wg forum wr450 jest mega i zajebista i każdy poleca, a ja jeździłem na dwóch czy trzech i szczerze mówiąc mi nie pasuje :)
Nie spoko dr-ztka zostaje jeszcze na ten sezon ale cóż nie bawi juz tak jak na początku :) po sezonie trzeba troche kaski dołożyc i kupic cos innego ;) Wiem ze wszystko po drztce to wyczyny ale jest tak duzy wybór i co najgorsze wszystkie te sm są tak piekne :D a tak na marginesie od zawsze moim marzeniem był KTM i w tym kierunku chyba pójdę .
A tak na marginesie Wczoraj w Gorzowie widziałem Jakąś dziewczyne na bodajże exc 525 sm zna ktoś moze z forum ?? :P
Huske SMR 510 polecam ; ), możliwe że niedługo będę gonił swoją
crf450 lub xr650r jezeli chodzi o stajnie hondy
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Co dalej po dr-ztce?
Wygenerowano w 0.042 sekund, wykonano 69 zapytań