1 Ostatnio edytowany przez luk529 (2014-05-29 23:36:00)

Temat: Crf 450 problem z olejem

Witam problem polega na tym że rano przed jazdą sprawdzam stan oleju i jest minimum po odpaleniu motarka na ok. 1 min. i jego zgaszeniu sprawdzam olej i w okienku pokazuje max . Po nocy przychodzę do garażu i znowu minimum.Bojąc sie o mały stan oleju dolałem  przed jazdą do stanu max i problem pojawił się taki że przy wysokich obrotach olej wyrzuca mi odma [wyrzuca mało powiedziane leje się]. Dziwna sprawa z kąd te różnice poziomu oleju. Proszę o porady

2 Ostatnio edytowany przez Majster128 (2014-05-29 22:47:40)

Odp: Crf 450 problem z olejem

Którą odmą? Silnikową czy ze skrzyni ?
Poza tym kąty to masz cztery w pokoju.
Stan nie sprawdza się zaraz po zgaszeniu silnika.
Przeczytaj przynajmniej instrukcję obsługi.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

3

w skrócie : Zapalasz motocykl , niech pochodzi 4, 5 min, gasisz go, po 5 min sprawdzasz stan oleju, zalejesz za dużo będzie walić odmą. Pozdrawiam

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

4

Tak jak piszesz przed zapaleniem minimum albo poniżej minimum odpalam na 4 min. po 5 min. sprawdzam  ponad max po około 10 godz. schodzi do minimum . Jak uzupełniłem olej do max to po odpaleniu na 4 min i po 5 min . sprawdzam olej sięga prawie pod korek wlewu .Morze poda ktoś do siebie tel. to za dzwonie  dzieki.

5

Masz za dużo oleju i tyle.

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

6

Dlaczego nie masz zaslepionego zlewu odmy??

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

7

kiedy ostatnio wymieniałeś olej, zalałeś zgodnie z serwisówką?