Temat: [S]KTM 660 smc 2005
Trochę dziwnie się z tym czuję bo dopiero co kupiłem. Mam nadzieje, że Michał nie będzie zniesmaczony, że targałem go parę setek kilometrów po moto, które teraz chcę sprzedać ale coraz bardziej waham się co do tego czy dokonałem dobrego wyboru...
Moto miało być docelowo do śmigania enduro na oponach semi po polnych, szutrowych drogach i trochę po asfalcie ale..... bardzo szybko okazało się, że moje umiejętności nijak mają się do takiej jazdy TAKIM potworem. Wyboru dokonałem na podstawie jazd na 640 lc4 ale NIJAK ma się to do 660 na keihinie 41, po prostu kosmos. Jazda nim teraz nie daje mi przyjemności tylko często strach o to czy wyda. Gdybym do tego moto założył kostkę to może jeszcze jakoś bym to ogarnął ale w obecnej sytuacji umiem nim jeździć tylko po asfalcie a nie do tego chciałem używać takiego motocykla bo obecnie mieszkam u rodziców na wsi a moto po ulicach cieka jak szalone, zakręty bajka i w ogóle, czuje się jak bym mógł zrobić na nim wszystko. Wychodzi na to, że potrzebuję jakiegoś enduraka lub cięższe moto do latania po terenie mieszanym, może jakiś dual, enduro. Wrzuciłem napęd 15/40(wcześniej było 15/45) myśląc, że trochę go złagodzę ale ku mojemu zdziwieniu, prędkości przelotowe wzrosły a dynamika wcale nie zmalała :)
Moto kupiłem jakiś miesiąc temu razem z forumowiczem Michal_lc4. Silnik od remontu ma przejechane jakieś 700 km. Zmieniłem w nim już świecę na nową, kupiłem filtr powietrza, filtry oleju i olej aby go zmienić ale jeszcze tego nie zrobiłem. Silnik moto jest suchy nic nie cieknie. W obecnej porze roku pali od pierwszego kopa bez żadnych ssań nawet jak stoi dłużej. To, że pracuje równo i wzorowo to oczywista oczywistość po remoncie, wydaje mi się, że nie muszę wspominać. Michał tam osłuchał dobrze, myślę, że może potwierdzić, że nie padło :)
Akrap napieprza bardzo głośno(chyba jak każdy). Myślałem, że jak jeździłem na przelotach na SV1000 to już nić głośniejszego nie spotkam ale do akrapa aż zacząłem się rozglądać za DBkillerami :P
Do wymiany jest oponka z tyłu, stan jak na zdjęciach, aczkolwiek ja zamierzałem ją dojeździć ten sezon, lecz jeśli ktoś zamierza ostre latanie po asfalcie to szybko będzie w stanie agonalnym. Przednia jakieś 80%
Do ogarnięcia jest też przegląd bo się skończył, aczkolwiek nie spieszyłem się z tym, ze względu na to, że mało jeździłem po asfalcie a jak już to zwiedzanie okolicznych wiosek.
Moto naprawdę dla facetów z dużymi jajami, którzy od moto oczekują po jeździe wyrwanych barków i ogólnego sponiewierania oraz gum po same niebo. Niestety nie dla mnie taka jazda, za bardzo jestem zesrany o glebe.
Zdjęcia póki co są takie jakie wrzuciłem w temacie w przywitalni:
[url]http://forum.supermoto.pl/topic28497-witam-ja-i-moje-660-smc.html[/url]
W ten weekend jadę na imprezę enduro w Stanisławce k. Wąwolnicy, woj. lubelskie bo już wszystko tam opłaciłem razem ze spaniem i jedzeniem więc jak ktoś tam będzie, albo mieszka blisko, mogę pokazać.
Cena[Nowa] 13 500 zł do negocjacji.
Pytania na priv ew. 607769856.
Moto do obejrzenia w Radomsku(łódzkie)