16

Odp: Lekki, mocny, z homologacją

katman napisał/a:

WR przymułem? No proszę Cię! Co prawda może lekki "kanapowiec" z niej jest, ale na pewno nie przymuł..

Zależy od punktu siedzenia :), dla tych co jeździli YZ, CRF-R, to WR przymula :) ale dla tych co jeździli DRZ to wypas :), Na rynku Brytyjskim jest dużo CRF-R z homologacją

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

17 Ostatnio edytowany przez raku (2014-05-23 13:55:34)

Piszesz że jeździłeś 3 lata w MX a pytanie zadajesz jak amator ''serwisowanko'' to czym Ty jeździłeś w tym MX? DTką?
A poza tym jeżdżąc tą DTką :P przez 3 lata nie miałeś okazji spotkać kogoś i przejechać sie na innym sprzęcie?
Serwisy wszystkich wyczynów wyglądają podobnie, a co wybrać ? Musisz wiedzieć czego od moto oczekujesz jak głównie tor to szukał bym CRFy którą Ci tak masowo tu polecają choć przypuszczam że większość nie ogarnia tych sprzętów ale powiedzmy że uważają inaczej. Dla mnie CRF, wersje jeszcze z gaźnikiem, to największe skurwiele na jakich jeździłem, a coś tam pyrkam ;) choć powiem Ci że RMZ tez wiele nie odbiega dlatego zastanowił bym się nad tą różową bo ma homo dużo zainwestowane i moneta dobra. EXC i WR to hard enduraki delikatniej zestrojone bardziej potulne nie takie agresywne, serwis podobny i dłużej wytrzymują bez remontu, głównie miasto i czsem tor to jednak bym szukał WR/EXC a wheelie da się chyba na nich zrobić :D

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

18

WR , EXC , CRF , SMR , FE/FS - wszystko daje kopa , a i serwisowanie podobne - do wszystkich musisz wkładać sporo hajsu :)
Poszukaj w okolicy , przejedź się i co ci najbardziej będzie pasowało to kupujesz.

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

19 Ostatnio edytowany przez przemo009 (2014-05-24 02:21:15)

Myślę że różnica w serwisowaniu powinna być znaczącą, jeśli ktos ma pojęcie o użytkowaniu sprzętu w danych warunkach. Jeżdżę sxfem ćwiartka, na dt nigdy nie miałem przyjemności siedzieć :D Supermoto tez nigdy nie jezdzilem poza moja starą yz setką :) Dzięki za wszelkie info,  temat chyba wyczerpany.

btw. Wheelie da się zrobic wszystkim co ma 2 kola i silnik