1

Temat: cieknący wydech sms 125

witam
Juz od pewnego czasu mam problem moja końcowka wydechu zaczeła przeciekac na poczatku to była jedna kropelka na duzooo kilometrow a teraz przejade sie po miesci i cały wahacz uwalony olejem i co to zrobic juz ja rozbierałem smarowałem syliknonem od zewnatrz i wewnatrz i nic nie pomaga moze cos wy poradzicie :) tu taj foto jak to wyglada :)

http://static.pokazywarka.pl/i/2949172/100628/wp-20140518-003.jpg

Husqvarna sms/smr 125 10'  & Kawasaki kxf 250 09'

2

Odp: cieknący wydech sms 125

Wymiana waty.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

3

tylko jest problem bo ja w srodku po odkreceniu tego wydechu mam zaspane tam doscie i nie da sie nic wyciagnąc :) i wiem ze na końcu jest wybebeszony :) ale jak wymienie wate to jzu nie powinno cieknac ? :)

4

Rozwiercasz nity i wyciągasz. Potem nowa wata i nity.
U mnie też rzygało w tym miejscu, nawet po wymianie. Taki już urok husky. Dałem trochę czerwonego gówna i niby pomagało.

KXF 250 '14

5

Nowa wata, plus sylikon wysokotemperaturowy CZARNY. Tylko zrób to estetycznie, nie mazaj tym sylikonem na lewo i prawo.

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

6

no to koledzy wielkie dzieki jutro zamawiam wate i sie do roboty wezme zeby juz tak nie lało :)

7

Przestań jeździć na hipolu i zmniejsz dawkę oleju...
Jeśli olej kapie z rury wydechowej to znaczy ze jest go za dużo w mieszance lub jest lichej jakości i sie nie przepala w całości.

Yamaha TT600R 2001 - sold
KTM 625 SM 2004

8

Piękny, nie masz w cale racji akurat w przypadku husqvarny. Ja lałem Motula 710 w proporcji 1:50 i też rzygało. Husqvarny mają to do siebie, że lubią rzygać...

KXF 250 '14

9

Chcesz mi powiedzieć ze konstrukcyjnie te silniki są tak zbudowane, że przy dobrej jakości oleju oraz prawidłowej mieszance, cisną olejem w rurę i to normalne i zdrowe dla motocykla tak?
Uszczelni połączenie rury z kominem to olej zbierze sie w końcówce, obdupi całą wate, zacznie ciec końcówką, a na postojach będzie się cofał do dyfuzora gdzie zadupi sie w tłusty osad na ściankach zmniejszając faktyczny rozmiar wewnętrzny i przy okazji osłabiając osiągi.
Nie wierze że sztab inżynierów tak sobie ten silnik wymyślił...

Yamaha TT600R 2001 - sold
KTM 625 SM 2004

10

Kurde, nie musisz mi wierzyć, bo mam to gdzieś. Mówię Ci jak jest na podstawie autopsji i wielu innych sm 125 borykających się z tym samym problemem.

KXF 250 '14

11

tak ja mowi Hustler to jest prawda umnie w miescie jest 4 huski i kazda jedna ma to do siebie ze nie przepala oleju i kazdej kapie :)