Temat: Witam ja i moje 660 smc :)
Witam :) To moje pierwsze supermoto :)
Jestem inżynierem automatyki i pracuje w zawodzie w pewnej firmie w Kleszczowie a mieszkam w okolicach Radomska(to wszystko woj. łódzkie).
Latam na motocyklach już 6 lat. Pierwszym moim moto był bandit 600S z 98'. Miałem go 5 lat aczkolwiek przejeździłem chyba 3. Ostatnio posiadałem SV1000S przez ponad pół roku i przejeździłem na niej ok 7 tys km.
SV sprzedałem bo już nie mogłem z nudów jeżdżąc ciągle po asfalcie mimo iż litrowe V2 miało fajne jebnięcie ale to ciągle było nie to... pomyślałem, że taki lekki motocykl jak supermoto od KTM może być ciekawym wyborem :) zacząłem się rozglądać za 625 smc i 660 smc. 625 nie szło znaleźć więc dzięki pomocy Michal_lc4( za co mu dziękuję, bo sam bym się nawet nie wybrał na oględziny) wybrałem się z nim na oględziny pewnej 660 z 2005 roku. Moto okazało się strzałem w dziesiątkę bo silnik jest po remoncie i ma nakręcone ok 400-500 km obecnie. Moto idzie jak szatan i jeszcze go nie ogarniam ale póki co używam go głownie do zwiedzania okolicznych wiosek, szutrowych i żwirowych dróg. Mocno mnie jeszcze nie wciągnęło bo ciągle jeżdżę sam no i planuję też zmianę zębatki z tyłu bo obecny układ 15/45 nie pozwala na normalne pokonanie nawet parunastu km za to jest świetnym przełożeniem na te szutrowe drogi ale uważam, że na 15/40 i jednym biegiem w dół też będzie dobrze a przelotowa trochę wzrośnie.
Do moto czeka też już nowa świeca oraz olej z filtrami.
Zobaczymy co to będzie, jeśli moto mi nie przypasuje ze względu na typ motocykla to najwyżej sprzedam za parę miesięcy. Dam mu czas, może się do niego przekonam :)
Wrzucam parę fotek z ogłoszenia :)