1 Ostatnio edytowany przez juraas (2014-05-14 21:01:24)

Temat: Kamerka na kask i do samochodu?

Witam,  co myślicie o tym żeby kupić kamerkę do kasku, żeby służyła do jazdy 'na kasku' oraz żeby można  było ją zamontować w aucie do rejestrowania zdarzeń na ulicy?  ,  niestety po skasowaniu mojego VTECA niedokonca z mojej winy musze sobie takie coś zamontować ;/.
Oczywiście mowa tutaj o czymś tańszym,  bo auto trzeba zrobić ;)

evolution09x, dnia 27 Maj 2013 - 17:20, napisał:
Nie wiem nawet co to tłok.

Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)

2

Odp: Kamerka na kask i do samochodu?

Kolego, myślę że nie wymyślisz nic lepszego jak GoPro, skoro ma być używana i tu i tu. Jeżeli chodziło by tylko o kamerę do samochodu to jest dużo tanich kamer, ale nie sprawdzą się one za bardzo jako kamery na kask. GoPro + battery bacpack i bateria trzyma ok4,5 godziny czyli tyle co zajmuje czas na zapełnienie karty 32 gb. Sam uzywam czasem GP2 jak jadę gdzieś dalej.

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

3

Oczywiście jest możliwość podladowania kamerki w czasie jazdy przy pomocy tzw zapalniczki?

evolution09x, dnia 27 Maj 2013 - 17:20, napisał:
Nie wiem nawet co to tłok.

Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)

4

tak, gdzies jest pisane o tym temacie GoPro.

Aprilia sr50 ->Sachs ZX125 ->Husqvarna SM125S -> KTM LC4 640 2003 -> HUSQVARNA TE 450 -> CBR 600RR

5

do auta dodatkowo potrzebujesz dokladnie takiej ramki:

[url]http://www.sport-shop.pl/ramka-do-kamery-gopro-frame-mount-hd-hero3-p-12148.html[/url]

do GP2 tez gdzies widizalem, trzeba poszukac.
Jezdze z tym na co dzien i sprawdza sie znakomicie, w aucie, na kasku, na desce, rowerze i gdzie tylko przyjdzie ci do glowy ja zainstalowac :)
Polecam!

"Czas tracony z przyjemnoscia, nie jest czasem traconym"
                                         - Thomas Eliot