1

Temat: LC4 640 odpowietrzenie układu po wymianie podkładki.

Witam, ktm z dużym obiegiem oleju w ramie, sprawa wygląda tak że pocił się spod śruby, którą wlewa się olej do ramy, śrube odkręciłem (wyleciało troche oleju), podkładkę wymieniłem i wkręciłem z powrotem, teraz się zastanawiam czy układ nie zapowietrzył się? Muszę teraz odpowietrzać układ? i jak to zrobić skoro przez ten wlew wylewa się olej.

pozdrawiam

KTM 640 supermociak

2 Ostatnio edytowany przez sobekkk (2014-05-11 23:42:11)

Odp: LC4 640 odpowietrzenie układu po wymianie podkładki.

jesli po odkreceniu sruby w ramie wylewa sie olej to układ nie jest zapowietrzony - nic nie rob

3 Ostatnio edytowany przez pitervfr (2014-05-11 23:55:32)

okej, dzięki, mam jeszcze jedno pytanie, olej był wymieniany ok 8 miesięcy temu, ale od tej pory przejechane zostało 400km,  trzeba wymienić na świeży czy polatać jeszcze troche?

podczas gaszenia silnika słychać metaliczne stuknięcie, co to może być? czy to normalne jest? powtarza się za każdym razem, odpalanie i praca silnika idealnie, zero stuków itp.

KTM 640 supermociak

4 Ostatnio edytowany przez michal_lc4 (2014-05-12 13:59:58)

pitervfr napisał/a:

jeszcze jedno pytanie, olej był wymieniany ok 8 miesięcy temu, ale od tej pory przejechane zostało 400km,  trzeba wymienić na świeży czy polatać jeszcze troche?

Nie trzeba, możesz jeździć.

pitervfr napisał/a:

podczas gaszenia silnika słychać metaliczne stuknięcie, co to może być? czy to normalne jest? powtarza się za każdym razem

Sprzęgiełko rozrusznika, to normalne.

SMC 625 '04 -> TDM900 -> ...??
https://www.bikepics.com/pics/2013/02/14/bikepics-2516302-full.jpg