1

Temat: Tor motocrossowy

Witam!

Buduje tor motocrossowy. Wczoraj przywieziono mi na działkę 30ton ziemi, niestety kierowca trochę odszedł od mojej koncepcji i wysypał ziemie na lądowanie nieco dalej, niż było to przewidywane. No i teraz mam problem bo nie wiem czy dolece do lądowania. Nigdy wcześniej nie skakałem na tak wysokich hopach. Co radzicie? Rozpędzić sie i zobaczyć gdzie mnie poniesie? W sumie wie ktoś ile sie dostaje chorobowego na połamane kończyny?

Zdjęcia: (sory za słabą jakość)
[url=http://imgur.com/JtKVgfN]http://i.imgur.com/JtKVgfNs.jpg[/url] [url=http://imgur.com/Dw1JUTK]http://i.imgur.com/Dw1JUTKs.jpg[/url]

Pozdrowiam!

Małopolskie>Nowy Sącz

2 Ostatnio edytowany przez raku (2014-05-08 09:20:03)

Odp: Tor motocrossowy

Nie wiem co ma na celu ten temat, chwalisz się czy zalisz? Jak dla mnie to mógł wysypac 10 m dalej tylko jak bedziesz skakal to niech to ktos nagrywa bo jak jebniesz to przynajmniej będzie z czego się ppośmiać.
Nie pozdrawiam

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

3

na 4-ce dolecisz ;)

rmz 250
gas gas txt 250

4

Budowanie toru to nie taka łatwa sprawa. Co to niby jest po lewo? Ni to wybicie, tymbardziej lądowanie.
Co do skoku to skąd mamy znać twoje umiejętności?

KXF 250 '14

5 Ostatnio edytowany przez trawer (2014-05-08 09:36:51)

Jak nie chcesz się zabić to poszerz to coś przynajmniej do 4m , jak masz 8-10m miedzy chopami to możesz jako nowicjusz próbować (bo zakładam po tym poście że takie masz doświadczenie), ale nie ma żadne gwarancji że dolecisz :), tylko kamikadze na początek budują chopę z dziurą, mogłeś zrobić "trumnę" przynajmniej psychicznie byś lepiej do tego podchodził. Nie wiem czy chciałbym oglądać film z tego skoku :). Acha jak chcesz robić tor to najpierw załatw sobie 300 ton ziemi a nie 30 :)

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

6

raku napisał/a:

Nie wiem co ma na celu ten temat, chwalisz się czy zalisz? Jak dla mnie to mógł wysypac 10 m dalej tylko jak bedziesz skakal to niech to ktos nagrywa bo jak jebniesz to przynajmniej będzie z czego się ppośmiać.
Nie pozdrawiam

Ani nie chwale ani nie żale, źle mnie zrozumiałeś bo może faktycznie troche niejasno napisałem. To nie ma być tor tylko miejsce w ktorym bede mógł pojeździć.

Hustler13 napisał/a:

Budowanie toru to nie taka łatwa sprawa. Co to niby jest po lewo? Ni to wybicie, tymbardziej lądowanie.
Co do skoku to skąd mamy znać twoje umiejętności?

Po lewej stronie ma być wybicie, jest ono dwa razy dłuższe (na zdjęciu najazd zasłania trawa).

trawer napisał/a:

Jak nie chcesz się zabić to poszerz to coś przynajmniej do 4m , jak masz 8-10m miedzy chopami to możesz jako nowicjusz próbować (bo zakładam po tym poście że takie masz doświadczenie), ale nie ma żadne gwarancji że dolecisz :), tylko kamikadze na początek budują chopę z dziurą, mogłeś zrobić "trumnę" przynajmniej psychicznie byś lepiej do tego podchodził. Nie wiem czy chciałbym oglądać film z tego skoku :). Acha jak chcesz robić tor to najpierw załatw sobie 300 ton ziemi a nie 30 :)

Dzięki za rady, jednak zasypie dziure pomiędzy i zrobie trumnę. Co do ziemi to mamy jej pod dostatkiem ale niestety rozpadało sie i nie można wjechać koparką.

Małopolskie>Nowy Sącz

7

Zawsze pozostaje ci podstawienie wartości do wzoru na rzut ukośny. Przy takiej odległości nie będzie wielkich oporów, więc od wyniku możesz odjąć z 0,5 m  :)

dt 125 SM -> sv 650 -> FE 450 (2017)

8

Chyba Cie pogięło... ale twoje kości, twoje zdrowie... Daj tylko filmik na YT.

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

9

Ja mógłbym wykonać próbny skok : D

10 Ostatnio edytowany przez Majster128 (2014-05-08 20:45:51)

Tirowiec chciał Cię podpuścić :)
Po co wozisz ziemię? Nie możesz się wgryźć w ziemie?
Mieszkasz niedaleko więc zapraszam w moje okolice. Mamy dwa tory motocrossowe, jeden wąski też mx, tor Super Enduro.
Jest też tor w Rzeszowie.
Po zapoznaniu się ze wszystkimi weny Ci nie braknie.
Najdłuższa chopa u nas ma 32m
Zapraszam na wspólne loty :)

PunBB bbcode test
PunBB bbcode test

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL