Temat: S Husqvarna Smr 570, projekt do skończenia
Siema! Sprzedam lub zamienię moją husqę. Jest to wersja RR z 2004r, czyli wszystko jest jak w NOXie tylko brakuje karbonowych owiewek. Husqę kupiłem w opłakanym stanie, i zrobiłem pod siebie. Co zostało zrobione:
- tłok wossner sel. A
- korbowód zregenerowany u Majster 128, oprócz regeneracji zostały zmodyfikowane kanały smarujące, zdarte napisy i ostre krawędzie zaburzające przepływ
- nowa tuleja cylindra, też od Majster 128
- wszystkie łożyska w silniku nowe, na wał Skf, reszta ntn
- wałek rozrządu z wersji Tc
- gaźnik Keihin Fcr 41
- nowe ślizgi rozrządu
- nowy napinacz rozrządu
- nowa pompa wody
- zregenerowana głowica ( nowe zawory wydechowe, nowe uszczelniacze, nowe prowadnice, przefrezowane gniazda, dotarcie zaworów , planowanie głowicy )
- wypolerowane felgi i wahacz
- wypolerowana komora spalania w głowicy
- nowy filtr powietrza twin air
- tarcze hamulcowe są ok
- napęd w bardzo dobrym stanie
- zawieszenie suche
i wiele wiele innych rzeczy o których zapomniałem...
Wady
- brak stopki
- brak gripów
- klocki w tylnym zacisku na wykończeniu
- łańcuszek rozrządu przydałoby się wymienić, ponieważ napinacz jest na ostatnim ząbku
- pokrywa sprzęgła raczej do wymiany ponieważ jest popękana, nic się nie leje, ale wygląda mega ch*jowo ( sylikon )
- gaźnik do wyregulowania, ponieważ moto bardzo ciężko odpala, po odpaleniu chodzi na prawdę super, jest moc, nic nie przerywa, ładnie się wkręca
- brak okleiny
- brak tylnich boczków
Cena jaka mnie interesuje to 7.500 zł. Możliwość zamiany na jakieś enduro 2t lub 4t. Cena raczej nie jest wysoka za moto po remoncie za prawie 4tyś. Od remontu przepalone pół litra paliwa. . Moto nie jest idealne, ale wszystko co najważniejsze zostało zrobione. Jak ktoś wyreguluje gaźnik to będzie miał super zapie*dalającego motarda, tylko tego brakuje, żeby husqa chodziła jak marzenie. Husqa jest zarejestrowana. Sprzedaję, ponieważ nie mam kasy na skończenie projektu, a chce mi się czymś jeździć ;d Wszelkie pytania kierować na priv. Jutro zrobię aktualne foty. Zapraszam do działu garaż, tam jest opisany projekt i historia moto.
Jeśli husqa się nie sprzeda to pod koniec lata ją skończę ;d Na razie badam rynek.