Temat: problemz gaznikiem w lc4
witam. mam taki problem że cieknie mi paliwo z tego wezyka od spodu gaznika. dodam że przewaznie przy hamowaniu. mam mikuni. co to moze byc?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » problemz gaznikiem w lc4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam. mam taki problem że cieknie mi paliwo z tego wezyka od spodu gaznika. dodam że przewaznie przy hamowaniu. mam mikuni. co to moze byc?
do regulacji go. cieknie przelewem
czyli co poziom paliwa?
poziom paliwa albo walnięty zaworek
jak nie rozbierzesz gaźnika to się nie dowiesz
no wiec ustawilem dzis poziom paliwa tak żeby w momecie zamkniecia zaworka krawedz plywaka byla rownolegla do krawedzi zgaznika. Paliwo przestało cieknac ale za to jakos zle zaczol chodzic. Strzela z tłumika przy odpuszczeniu gazu oraz tak jakos żle wchodzi na obroty. co to moze być? (zadnych srub regulacyjnych nie odkrecałem)
poziom paliwa zamały
Obniżyłeś poziom paliwa i masz teraz za ubogą mieszankę.
Musisz to teraz skorygować, śrubą, iglicą i dyszami.
no wiec tak dzis delikatnie zwiekszyłem poziom paliwa. no i motorek chodzi bardzo ładnie. dobrze wkreca sie na obroty ale dalej podczas schodzenia z obrotow strzela z tłumika. jak go doregolowac?. Iglice mam na srodku tak jak była. a ta srubką co troche ja wkrecic czy wykrecic?
A co, bardzo strzela?
Bo zawsze coś tam powinien strzelić. Może za bogata mieszanka dalej?
no ogień idzie z tłumika. jak strzela to mieszanka za bogata czy za uboga?
Za bogata, bo nie przepala całego paliwa.
Strzelanie powoduje zarówno uboga jak i uboga mieszanka.
A jak z obrotami? Ładnie trzyma wolne obroty? Jak zamkniesz gaz to obroty równo schodzą, czy się może zawieszają?
Jak dla mnie masz za ubogo.
Miałeś za wysoki poziom paliwa i przelewało.
Obniżyłeś poziom paliwa - nie przelewa. Jednak obniżenie powoduje zubożenie mieszanki w paliwo.
Jak dla mnie zobacz jakie masz dysze i gdzie iglicę.
Porównaj z podstawowymi ustawieniami z manuala i porównaj.
obroty wolne trzymie ładnie schodi z obrotow tez ok. Ogolnie kreciłem dzis ta srubka od skłądu mieszanki i przestał strzelac ale zas znowu ma ten problem ze czasami zgasnie w momecie dodania gazu.
ponawiam temat. czemu moto gasnie po nagłym dodaniu gazu?
Może zalewa ci świece ?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » problemz gaznikiem w lc4
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 79 zapytań