1

Temat: Husaberg FC550 vs Husqvarna TE450R

Witam, sprzedaje swój największy życiowy błąd i wracam do supermoto.
Latałem wcześniej SM z AM6 na kicie Malossi BigBore MHR
Szukam czegoś do 8-9k na kołach enduro i 17" kupię sobie osobno.

1. Który motocykl mocniejszy?
2. Jak z częściami? (wiem wiem było) bo widzę dostępność na 24mx jest podobna. Najwięcej części do KTM'a.
3. Spalanie ? (mój "motorower" palił 7-8 litrów więc proszę o nie pisanie czegoś w stylu "jak kupujesz sm to nie pytaj o koszty") chodzi mi głównie o przybliżone spalanie
4. Myślałem jeszcze o CRF 450 z 2006 roku, stała na allegro zarejstrowana za 9500.. Co myślicie ogólnie o CRF? Jak to się ma do mocy?

Pozdrawiam, Kamil

2

Odp: Husaberg FC550 vs Husqvarna TE450R

Husaberg będzie trup w tej cenie
Husqvarna pewnie nie.
CRF może tak może nie.

Spalanie 5-9litrów

Po tym co podałeś to szukasz chyba moto bez homologacji?
Mocniejszy będzie ten który będzie w lepszym stanie.
Napisz czy planujesz to remontować po zakupie czy masz nadzieję na zakup igły?
Każda z podanych przez Ciebie marek ma przedstawiciela w PL, są serwisy są części.
A pytając o moc to chyba jesteś młodą osobą bo nikt takich głupich pytań nie zadaje przy wyborze takich motocykli.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3

Nie nie mam zamiaru szukac igielki bo to nie moto uzywane do jazdy do kosciola wiem jak sie go uzywa jak bedzie koniecznosc to oczywiscie remont wchodzi w gre. Tak jestem młodą osobą mam 18+ :) Ale nie chodzi mi o moc w takim sensie w jakim mnie zrozumiałeś. Nie chciałbym żeby to było coś w stylu drz400 bo to dla mnie troszkę za słabe. miałem WR450 i była nawet ok. Porównywalne te motocykle z WR450 chociaż? mocniejsze/słabsze?

4

Co nie weźmiesz z 450 to będzie dużo żwawsze od DRZ.
Większość 450 ma bardzo podobne moce. Crossy na pewno będą mocniejsze od enduro. Jednak 450 enduro będą do siebie bardzo zbliżone i 450 cross też będą bardzo do siebie zbliżone.

Husaberg 550 będzie najmocniejszy ponieważ ma sporą pojemność i jeżeli faktycznie to będzie FC to też dodaje to kilka KM.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

O taką odpowiedź mi chodziło. Dzięki hacker33 :)