1

Temat: Gmole/crash_pady/co gdzie jak i za ile

Hi,
Panowie trochę się pogubiłem, poszedłem kupić pady do DR-Z SM bo mam zamiar zacząć naukę jazdy na gumie i wyszedłem z pustymi rękoma bo koleś w sklepie (sic!) odradził mi pady na rzecz gmoli, klatki wyspawanej przez jakiegoś lokalnego spawacza/mechanika/magika (zawody pokrewne).

Stąd pytania:
1. Polecacie gmole, crash pady, czy to i to naraz :)
2. Znacie kogoś we Wrocławiu lub okolicach kto wyspawa taką klatkę do DR-Z?
3. Jaki będzie szacunkowy koszt klatki?
4. Podobno we Wrocku jest wytwórca padów chyba na "R" ale nie pamietam nazwy, zna ktoś?

P.S. Może zrobimy wątek z podziałem na miasta lub regiony z listą fachowców i sklepów?

Pozdrawiam,
Konrad

2

Odp: Gmole/crash_pady/co gdzie jak i za ile

Mój kolega robi wszelkie takie gadżety klatki, wszelkiego rodzaju crashpady, pegi stelaże i co komu przyjdzie do głowy, kwestia czy będzie miał taką dr-z jako model do zrobienia klatki.
Klatki dla sporta zaczynają się od 350 i kończą na 700.  Z Sm będzie taniej bo mniejsza klatka.
jeśli jesteś zainteresowany to podbij na pw

Triumph Daytona 675

3

Siema, ja w bergu mam same crashpady na oskach i handguardy na kierownicy. Ostatnio po wywrotce na kole tylko starł mi sie tylni crashpad i to wszystko. A dodam ze crashpady mam zrobione z kólek od deskorolki.

Co do klatki w drz to wydaje mi sie ze bedzie to komicznie wygladalo, a takze doda troche kg do wagi motocykla. A do supermoto raczej klatka jest nie potrzebna:))

Ja jestem z Wroclawia i nie wiem gdzie takie rzeczy robia, znajomi co jezdza w stuncie sami sobie spawali, troche rurek, plaskownikow i zrobili sami.

UrbanStreetWorkshop
#444 KTM 530EXC Supermoto
         KTM 300EXC enduro
https://www.youtube.com/user/yamahadt1998

4

Wątpie, że koledze chodziło o orurowanie rodem z Wiadra lub innch dorosłych turystyków. Jednak co racja to racja. SM powino się odchudzać nie tuczyć - w każdym razie na tor. W mieście i trasie + pare kila róznic nie zrobi. Kiedyś myślałem nad takimi w kształcie ,, U ,, z jednej i drugiej strony na wysokości poprzeczki która idzie w dół pod silnik. Takie coś żeby wystawało max parę cm za obrys SuMo. A co w razie wywrotki zabezpieczy silnik, dekle, plastiki. Ale pozostało to w planach chodź jest to do zrobienia.

5

No właśnie myślałem o takim czymś co opisuje Wilkhusy, ale skoro piszecie, że na asfalcie crash-pady wystarczą to odechciewa mi się babrania ze spawaniem...

6

Myślę, że crash-pady to podstawa : kosz 25zł (pret fi=8 , wytrz.8.8 = 10zł/1m) +jakiekolwiek kółka od deskorolki/rolek (15zł/4szt)
Przód był chyba 31cm, tył34cm +śruby i podkładki (śruby z gumą, aby nie odkręcały się).
Na alledrogo crash-pady stoją po ~200zł

Hardcore - it's more than music...

7

Dokładnie, ale zdaje się że ktoś na forum trudnił się toczeniem takich crash-ów :-)

8

[url]http://forum.supermoto.pl/user104491.html[/url] dorabiałem crashe u tego kolegi :) Gorąco polecam profi robota ! :)

KTM lc4 640

9

Chcecie to wam utocze

DragStar 650-> CBR600RR-> VFR800FI->XL1000V->TE510->WR250F->R1150R

10

Z czego robicie te crashpady ?
Wałek poliamid z allegro?

Litrowy Gixer

11

tak

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

12

Ja mam danej firmy crashpady na ośki i ramę ;)
[url]http://www.rg-racing.com/[/url]

BMW G650 X-Moto '07 Sold —> Triumph Speed Triple 1050 '09

13

Ja też zmówiłem crashe w ośki i końcówki kierownicy R&G a do tego będę chciał ogarnąć gdzieś taką "klatkę". Widać, że swoje zadanie spełni, a do tego nie będzie przeszkadzać nodze przy zakrętach, tak jak robiły by to crash pady.

http://images69.fotosik.pl/857/fe1decd72fe2b53egen.jpg

Albo ostRRRo albo wcale!