1 Ostatnio edytowany przez Wilkhusy (2014-04-10 13:34:18)

Temat: FMX 650 vs DRZ 400

Witajcie
Wiem że wałkowane 1000 razy, ALE mnie interesują tylko poszczególne kwestie.

Ok. zaczynamy . W planie miałem kupno Hsuky sm 610 ale ktoś mi ją za..... sprzed oczu :<. Sprawiło to że zacząłem się rozglądać za właśnie FMX 650 i trochę DRZ 400.  LC4 640 też fajna ale 90% opini twierdzi że przebiegi ponad 50 km dają się mocno odczuć przez wibracje :<

Tak więc zostaje powyższe porównanie. Interesuje mnie kwestia gabarytów ( mam 192 cm wzrostu ) Nie mam tu na myśli wagi tylko np. wysokość siedzenia  ( żeby nie wyglądać i czuć się jak na rowerze ).
Spalanie raczej mają podobne, moc także.
W mojej okolicy mam dwa warjaty
FMX 650 za 9 k z 2005 z paroma dodatkami ( LV x3, sportowe kolektory itp)
DRZ 400 SM z 2007 roku za 13,5 k !!!!  ( tu również dodatki np. LV x3 )

Pytanie następujące w czym tkwi taki rozstrzał ( wiadomo musi być droższa drz ze względu na 2007 rok )
czy gra jest warta świeczki o te 4 k !?

Jak będzie trzeba to podlinkuje konkrety.

Dodam że trochę już poczytałem na temat fmx.

Pozdro i dzięki na info.

EDIT:
znalazłem info dot.wysokości kanapy - fmx 875mm  drz 890 mm

2

Odp: FMX 650 vs DRZ 400

DR-Z mają ceny z kosmosu. Nie wiem czemu. Chyba są modne.
Zgodnie z cenami to powinienem swoją wystawić za 15k...

Pozdrawiam,
Piotrek

3

Weź co ci się bardziej podoba i na czym ci się lepiej jeździ, przy twoich gabarytach np XR650R  będzie wyglądało na pewno na masywniejsze i wyższe przynajmniej od DRZty (jeśli nie przeraża cię kopanie).
Jeśli chodzi o cenę DRZty mogę swoją oddać za 10 (tylko rocznik jest inny:)), także no problem:)

4

Aktualnie daję na SM 125 z kanapą 830 mm i jakoś daję radę.  Jeśli chodzi o sprzęty to licze na coś z Podkarpackiego ew. małopolskie, lubelskie.

Te o których pisałem wyżej to :
[url]http://tablica.pl/oferta/suzuki-drz-400sm-igielka-nie-ktm-yamaha-wx-kawasaki-CID5-ID3tVVT.html#689871219a[/url]
[url]http://tablica.pl/oferta/honda-fmx-650-leovince-x3-CID5-ID5sicr.html#6bfdbf83c4[/url]
Proszę o opinie oba mogę na luzie obczić tylko nie wiem czy zwłaszcza ta drz warta takiej kasy bo coś zaczyna mnie do niej ciągnąć ....
pozdro

5

Jak Cię interesują takie igiełki, tylko świeższe, to dołóż i bierz moją ;p

I pamiętaj...

Jedź szybko tam gdzie wolno ;]