1

Temat: kask AIROH CR901 - ktoś coś wie?

Hej

Mam w planach zakup kasku i w zestawieniu:
- rozmiar
- dopasowanie skorupy do mojej czaszki
- parametry
wygrywa ten właśnie Airoh CR901.
Jade dziś przymierzyć do Motorismo na Modlińskiej.

Ktoś miał doczynienia z tym modelem?
Jakieś minusy?
Może alternatywa??

Macie jakieś zniżki w Motorismo??

Próbowałem V2 u Cezara, ale skorupa nie na moją głowę...

Z góry dzięki za pomoc.

2

Odp: kask AIROH CR901 - ktoś coś wie?

Obczaj sobie ten : [url]https://www.moto-akcesoria.pl/kask-madhead-fiber-mex-ultra-bialo-pomaranczowy,p,68533[/url]

Kask jest lekki (porównywalnie do Airoh'a Aviatora który kosztuje ponad 2tyś), fajnie nowocześnie wygląda i ma zajebistą cenę. Przymierzam się żeby go kupić.

DRZ 400 Y SUPERMOTO

3

przerzuciłem się z FOX'a V1 na Airoha tyle że Stelt i powiem tak - nie zmieniłbym już więcej na FOX'a.
Jeśli Ci leży dobrze, to bierz, jedyny problem to jak chciałem przykleić mocowania do kamery to musiałem trochę pokombinować , bo skorupa Airoha ma dużo wypukłości.

KTM 625 SMC

4

Ja mam Airoh CR900 (2gi sezon) czyli chyba wcześniejszy model. Ja nie narzekam. Jakość dobra. "Wygodny"
Jak już wybierzesz rozmiar i model to daj znać. Może coś uda się z ceną :)

Pozdrawiam,
Piotrek

5

RADIZZLE w czym airoh jest lepszy od foxa??? możesz sprecyzować???
jak będę zmieniał kask to rozważę foxa v3 (drugi daszek zapasowy)   i  prawdopodobnie airoha (waga i stajlisz) :D

wr 250x

www.bikersbook.pl

6

mallly200sx, myślę o malowaniu TC14 w rozmiarze M.
Dziś ma trafić do Motorismo i jak zadzwonią, że jest, jadę przymieżyć.

FOX`a skorupa jest dla mojej czaszki nieforemna, bo urywa uszy, a po wysunięciu szczęki dotykam brodą kasku, co dyskwalifikuje zakup.

7

też jeździłem w CR-900 (teraz lata w nim Koso). Bardzo dobry kask. Zmieniłem na aviatora ze względu na masę. Pewnie jeden i drugi składały te same ręce, ale aviator taka niedoróbka, a CR-900 był super wykonany

rmz 250
gas gas txt 250

8

Jeździłem w V3, a teraz w Aviatorze poza masą szczególnych różnic nie ma.

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

9 Ostatnio edytowany przez RADIZZLE (2014-04-08 15:46:59)

dżejkop napisał/a:

RADIZZLE w czym airoh jest lepszy od foxa??? możesz sprecyzować???
jak będę zmieniał kask to rozważę foxa v3 (drugi daszek zapasowy)   i  prawdopodobnie airoha (waga i stajlisz) :D

Powiem w odniesieniu do FOX'a V1 nie miałem tych wyższych modeli więc się nie będę wypowiadał.
Ja miałem głównie problem w tym , że w FOX'ie gogle mi bardzo wchodziły do środka przez co cały syf , owady wpadały mi do środka. Myślałem, że to może gogle są małe kupiłem gogle 100% i też był ten sam problem.

Kupiłem Airoha i na + przede wszystkim waga, ~998g , otwór w kasku jest na tyle wąski , że gogle niemal idealnie mi się komponują. No i design mi się bardziej podoba. Ale jak to się mówi o gustach się nie dyskutuje, to jest moje zdanie w temacie.

KTM 625 SMC

10

A może ktoś ma jakieś rabaty, zniżki, kupony promocyjne, czy brata szwagra kuzynki żony sąsiada, co pracuje w Motorismo na Modlińskiej??
Jak nie, to spróbuję wynegocjować jakieś zniżki dla forum;)

11

Benito, ja mam airoha tc 13 i jest świetny. Jak chcesz kupić go w dobrej cenie,sprawdź może na [url]http://sputnik-team.pl[/url].
Tam kupiłem swój w bardzo dobrej cenie w porównaniu do cen konkurencji.