31 Ostatnio edytowany przez Sebas (2014-04-07 08:56:33)

Odp: Kask/buty w miasto.

Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że nie ma wielkiej różnicy w komforcie użytkowania takich krótkich butów (mowa o sztywnych skórzanych butach ) w porównaniu do długich ( sportowych ). Jeśli nosisz normalne spodnie ( nie rurki ) to spokojnie but wejdzie pod nogawkę. A długie buty chronią dodatkowo piszczel.
Jeśli był byś zainteresowany długimi butami, to mam SIDI VERTIGO, w bdb stanie i dobrej cenie. Długość wkładki ok 28 cm.

Triumph Daytona 675

32

Póki co mam buty crossowe no-fear. Ale w nich to ciezko po szkole mi sie chodzi. A co gorsza noga sie strasznie poci przy temperaturze 20'C na dworze.

UrbanStreetWorkshop
#444 KTM 530EXC Supermoto
         KTM 300EXC enduro
https://www.youtube.com/user/yamahadt1998

33

W żadnych butach motocyklowych komfortowo z byt długo nie pochodzisz, prościej wozić ze sobą na zmianę.

Triumph Daytona 675

34

Cross-c1 napisał/a:

Póki co mam buty crossowe no-fear. Ale w nich to ciezko po szkole mi sie chodzi. A co gorsza noga sie strasznie poci przy temperaturze 20'C na dworze.

Czy ja dobrze rozumiem, że cały dzień po szkole chodzisz w crossowych butach? O stary, podziwiam Cię :) Jak ktoś szuka w miarę tanich butów to polecam Formy Terrain, cena ~500zł, jakoś wykonania na dosyć dobrym poziomie, jedyne co, to nie mają zawiasu, ale mi to nie przeszkadza za bardzo.

Kawasaki KX250F

35

punk891 napisał/a:
Cross-c1 napisał/a:

Czy ja dobrze rozumiem, że cały dzień po szkole chodzisz w crossowych butach? O stary, podziwiam Cię :) Jak ktoś szuka w miarę tanich butów to polecam Formy Terrain, cena ~500zł, jakoś wykonania na dosyć dobrym poziomie, jedyne co, to nie mają zawiasu, ale mi to nie przeszkadza za bardzo.

Czego się nie robi dla lansu!

Pozdrawiam,
Piotrek

36

Wiem, że to przedział cenowy w ogóle z innej półki, ale w życiu nie miałem wygodniejszych butów wysokich do supermoto jak Sidi crossfire. Polecam wszystkim, idealne dopasowanie, super jakoś wykonania wymienna podeszwa, noga się nie gotuje nawet przy 25 stopni na plusie. Oczywiście jak zdejmujesz wtedy to płyniesz, ale w ogóle nie czuć dyskomfortu, a i jak na jedne zajęcia na uczelnie to półtorej godziny w nich przesiedzieć nie robi różnicy, naprawdę wygodne buty warte swojej ceny, a wyczucie motoycykla i pewność na nim rosną nie do poznania, POLECAM !!!!

Roll all day --> SXV 5.5 getting used to. wroooooommmmmm

37

mallly200sx napisał/a:
punk891 napisał/a:
Cross-c1 napisał/a:

Czego się nie robi dla lansu!

Właśnie raz pojechałem i przebrałem buty na zwykłe, ale noszenie moich Crossowych to trochę masakra.
Później odpuściłem, jeździłem trampkach. Dlatego szukam czegoś co mogę mieć na nodze a też troche uchroni.

UrbanStreetWorkshop
#444 KTM 530EXC Supermoto
         KTM 300EXC enduro
https://www.youtube.com/user/yamahadt1998

38

Wiesz no, buty na moto to buty na moto raczej mało komfortowe jest chodzenie w nich cały dzięń, a nie rzadko graniczy z cudem. Jak będę dobre do wszystkiego, to wiadomo, będą do niczego. Kompromis, złote słowo, powodzenia w poszukiwaniach :)

Roll all day --> SXV 5.5 getting used to. wroooooommmmmm

39

Chyba na każdej uczelni jest szatnia, żeby zostawić buty, kurtkę. Więc raczej to nie problem żeby się przebrać.

Triumph Daytona 675

40

Panowie miał ktoś styczność z takimi butami ? [url]http://allegro.pl/buty-rino-eco-white-cross-enduro-nie-fly-maverik-i4043608005.html[/url] chodzi mi o buty wyłącznie na miasto i troche trasy typu praca/dom :) mogę prosic o radę ? :P

KTM lc4 640

41

Dorzucę swoją opinię o
HJC IS-17 - jako iż kupiłem i już troszkę jeździłem.
Dobrze wygłuszony, oraz dobrze leży akurat na mojej głowie. B.dobry pinlock - nic nie paruje nawet w deszczu co mnie zdziwiło na +.
Fajny system otwierania / zamykania blendy, jednak jestem ciekaw ile wytrzyma i się nie rozpadnie. Całkiem dobra wentylacja.

:)