1

Temat: Montaż tylnego koła WR 450

Jakie macie sposoby na sprawne wsunięcie tylnego koła z powrotem? U mnie (WR450) jest na tyle ciasno, że za każdym razem godzinę powalczę zanim uda mi się jakimś cudem wsunąć koło. Wsuwacie je od tyłu, z góry, z dołu??

..?..
YZ 125

2

Odp: Montaż tylnego koła WR 450

Wysuwałem tylny hamulec z prowadnicy demontując koło. A montując koło, zakładałem hamulec na tarczę i wsuwałem koło wraz z hamulcem. Całym zestawem (kolo+hamulec) celowałem w prowadnicę hamulca.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

3

Dodatkowo śruby mocujace prowadnice łańcucha odwroc aby nakretki były na zewnątrz zastosuj śruby za stozkowym lebkiem zyskasz dobre pare mm

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

4

prowadnicę łańcucha montuje na koniec, rzeczywiście daje więcej miejsca. Spróbuję sposobem Craziego wsuwać razem z heblem. Jak nie pomoże to przypiłuję dystanse :> Thnx

..?..
YZ 125

5

klocki hamulcowe możesz lekko śrubokrętem rozgiąć to też ułatwia wsunięcie tarczy

6

ja zawsze zostawiam hamulec w prowadnicy wysuwając go na maxa do tyłu i koło wyciągam pod kątem. Trzeba uważać żeby felgi nie porysować bo to nie duży problem :D

CBR 125R ---> GSX-F 650 ---> KTM 640 Prestige/Grizzly 700

Softy [PL], instrukcje, mapy do systemów nawigacyjnych w BMW na chomiku: Sledz2424