1

Temat: Problem z Gaźnikiem Husqvarna SM 570

Witam mam problem z moją husqvarna cieżko odpala zimna a gdy odpali przy wolnych obrotach i szybkim dodaniu gazu strzeli i gaśnie ogólnie dużo również strzela w wydech   zawory zostały ustawione i wychodzi że prawdopodobnie gaźnik ma już dosyć . Kruciec jest cały nie popękany i teraz moje pytania jaki fabrycznie wychodzi gażnik w tych Sm kach i jaki ewentualnie można wsadzić teraz mam mikuni tmr41 lecz takiego nigdzie używanego nie moge dostac Mam do kupienia dellorto fhs 36 który ponoć chodził w 570 lecz wersji crossowej wyczytałem już na forum że pasuje równiez dellorto fhm 38 lecz z tego co sie dowiedziałem jest to gaźnik od 610 i nie wiem jak bedzie na nim pracować  Prosze was o pomoc z tym problemem oraz dopasowanie gaźnika przy jakim bedzie dobrze pracować Pozdrawiam

2

Odp: Problem z Gaźnikiem Husqvarna SM 570

-zmień świece
-iglica powinna być na 2 ząbku od góry
-wyczyść gaźnik
-śrube od powietrza wkręć na maksa i odkręć 1,5 obrotu
-wyczyść filtr powietrza

od kiedy moto nie chce odpalic ?

3 Ostatnio edytowany przez Minkoo (2014-03-24 19:45:40)

kakarotto napisał/a:

-zmień świece
-iglica powinna być na 2 ząbku od góry
-wyczyść gaźnik
-śrube od powietrza wkręć na maksa i odkręć 1,5 obrotu
-wyczyść filtr powietrza

od kiedy moto nie chce odpalic ?

Świeca wymieniona gaźnik był u czyszczenia na specjalnej myjce mechanik który mi sie nia zajmuje mówi że nie reaguje na regulacje dawki powietrza był skrecony na 1.5była całkiem kicha na 2.5 troche lepiej filtr czyściłem dosyć nie dawno . Moto ogólnie cieżko odpala zimny teraz po regulacjach jest niby lepiej .

4 Ostatnio edytowany przez Galaarin (2014-03-24 21:03:49)

- sprawdź cewkomoduł
- jak cos to możesz wsadzić dellorto phm taki jaki był w husqach 610, niektóre słabsze 570 takie też miały

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570